Európa-ligások rangadója

Több szempontból is kuriózumnak számít a péntek esti, Ferencváros – Fejér-B.Á.L. Veszprém NB I-es bajnoki összecsapás. Amit túlzás nélkül nevezhetünk Európa-ligás magyar csapatok rangadójának.

Talán kevesen emlékeznek már rá, hogy a Fradi új edzője, a korábbi világválogatott balszélső, Pásztor István néhány évvel ezelőtt Éles József klubjánál is dolgozott és bravúros teljesítménnyel, magabiztosan a második vonalban tartotta egykori együttesét. Aztán azért is különleges lehet ez a megmérettetés, mert valamilyen összkép kialakulhat arról is, hogy a jövő heti, nemzetközi porondon való rajt előtt milyen formában vannak a riválisok.

A tavalyi összecsapásról készült Cseh Péter fotó

Vajon egyértelműnek mondható-e a hazaiak sikere, vagy a vendégek megtréfálhatják a zöld-fehéreket, ahogy ezt már megtették újoncként. Mint ahogy volt. már arra is példa, hogy az utolsó pillanatban dőlt el az összecsapás a Népligetben. Megrángatták az oroszlán bajuszát az eddigi négyből kétszer.

-Szó sincs róla, hogy ez egy eleve lefutott Fradi siker lesz – tiltakozott a felvetés ellen Pásztor István, az FTC szakvezetője. – A veszprémiek már az idén is bebizonyították, hogy nagy bravúrokra képesek. Nem véletlenül jutottak be az Európa-liga csoportkörébe. Nagy szívvel játszó, hallatlan szívós, küzdeni tudásáról is ismert az ellenfelünk. Ezért egy hajtós, sok futásos, kontragólokkal tarkított mérkőzésre számítok – jelezte Pásztor István. A vendégek vezetőedzője úgy fogalmazott, hogy a bajnoki szünetben sok mindenre kellett figyelni.

A tavalyi összecsapásról készült Cseh Péter fotó

-Fontos volt, hogy feltöltődjünk, mert óriási megterhelés vár ránk decemberig – mondta Konkoly Csaba. – Ezért a két frontos csatára is igyekeztünk hangolni a játékosokat. Néhányukon végig futott az influenza. Voltak, akik sérüléssel bajlódtak. Viszont az eddig távol lévők közül lesz visszatérőnk is. Küzdelmes meccsre számítok az Európa-ligások megmérettetésén.

A népligeti rangadó pénteken 18 órakor kezdődik. A veszprémi fiatalok jövő héten már a német Göppingen vendégei lesznek, majd a hazatérés után a Telekom Veszprém elleni városi rangadó következik az arénában.

/Donát Tamás/

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztom!