Ez egy másik kávéház

 Éles József klubja bemutatkozott Európának

A klub történetének első Európa-liga csoport mérkőzésén olyan 25 percet játszott a Fejér-B.Á.L. Veszprém, amire még az ínyenceknek sem lehetett panasza. Lehetett rá csettinteni! Egy Bundesliga részvevővel szemben, jónéhány korábbi, Bajnokok Ligájában szintén szerepelt játékossal – Sego kapussal, Blagotinsekkel is – pályára lépve tartotta a lépést és főleg az iramot Konkoly Csaba edző együttese.

Azért a testtömeg indexben – a klasszikust idézve – és magassági fölényben is lévő Göppingen az egy másik dimenzió ebben a sportágban. Nem igazán értek egyet azokkal a véleményekkel, amelyek úgy elemzik a veszprémiek produkcióját, amelyek igyekeznek azonos mércével mérni a négyszeres liga győztest az “első bálozó” teljesítményével, amely igazából ezer sebből vérezve – Podoba, Macháč, Ludmán, Pulay, Széles, Tóth nélkül – ütközött riválisával.

Kristóf Mátyás csapatkapitány (Fotó: Cseh Péter)

És nagy valószínűséggel ismét elvesztette hosszú időre, szinten sérülés miatt csapatkapitányát, Kristóf Mátyást is. Úgyhogy ezt is vegyük azért “jegyzőkönyvbe” az értékeléskor. Azt meg főleg, hogy ilyen körülmények ellenére is labdája volt Éles Benedekéknek az egyenlítésre a 26. percben, a nagyságrendekkel, összehasonlíthatatlanul más körülmények között kézilabdázható rivális ellen.

Felemelő érzés volt látni, hogy a hajrában magyar tinédzserek, húszas éveik kezdetén járó fiatalok igyekeztek megvillantani tehetségüket. És bizony, mekkora különbség volt a göppingeni 16 gólos (46-30) vereség és a Fraditól elszenvedett 17 találatos gyenge produkció között.

Ezúttal újra volt akarat, szív, lelkesedés, gyorsaság, lendület, amíg erővel bírták a srácok. Azt játszották, amit lehetett. Futni, rohanni, hogy ne tudjon felállni védekezni a Göppingen.

Szmetán Péter (Fotó: Cseh Péter)

Igen, így ki lehet kapni, akár ennyivel is, a nem egy súlycsoportban lévők csatájában. A jobbtól, az erősebbtől, a rutinosabbtól, a gazdagabbtól. Mert ez egy másik kávéház, ahová rangnak számít belépni. A Chambéry búcsúztatása után újabb történelmi meccse volt Éles József klubjának. Ezúttal Európa figyelmétől kísérve.

Tényleg jó érzés volt látni az összes gyermekbetegségével együtt…

/Donát Tamás/

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztom!