Ez már vállalhatóbb vereség volt

A Balatonfüred otthonában elszenvedett hat gólos vereség 33-27 (14-12) vállalható eredmény.

Különösen azért, mert nem volt ennyi benne az összkép alapján. Főleg nem a hajrában, amikor volt néhány érdekes pillanat a lokál derbin. Mondjuk már a sokadik több gólos hátrányból (5-0-al kezdtek a hazaiak) ismét megérkezett a meccsbe a Fejér-B.Á.L. Veszprém és az abszolút vállalható félidei eredmény után volt még szorosabb is a 43. percben 24-23. De onnan még messze volt a vége. Az 53. minutumban, 28-26-nál kezdett ismét izgalmassá válni a tóparti rangadó. Volt ezután egy ítélet 29-26-nál, amikor veszprémi támadásnál, füredi kezet érintve pattant oldalvonalon túlra a labda és mégis a hazaiak támadhattak, amit góllal zártak. Esetleges kettő helyett négy lett a különbség az 54. percben. Egyébként ezt a játékvezetői hibát az M4 kommentátora is észrevette és korrektül jelezte.

Aztán volt még egy furcsaság. Amikor Stranigg átlövése után eltalálták a fejét, ami vérzett is. Nem volt szándékos ütés, de 2 percet ért volna. A másik oldalon Machač hasonlóan nem szándékos, lövés utáni “arculcsapást” követő videózás után piros lappal kizárták a játékból. Legyen, de akkor a füredieknél is.

A György László edző vezette hazaiak persze megérdemelten győztek, mert megteremtették annak feltételét, hogy a veszprémieket folyamatosan futtatták az eredmény után, akik egyszer sem tudták még döntetlenre sem hozni az eredményt, pedig volt rá esély és lehetőség is. A döntő pillanatokban azonban ismét sok volt a hiba. Ezúttal a kapusok sem tudtak segíteni. A szélső játék most észrevehetetlen volt. A hazaiaknál Szöllősi – ahogy előre jeleztük – ismét egy “10-est” lőtt. Szélről Bóka 9 találattal lerohanta a bal oldalt.

Fotó: Cseh Péter

Mégis, azért ne felejtsük el, hogy a bajnoki bronzérmes otthonában szenvedett vereséget a csapat, amelyből még mindig hiányoznak sérülés miatt játékosok. Ennek ellenére a Füredtől elszenvedett ötödik bajnoki vereség tisztességesebb helytállás volt a korábbiaknál. Hiszen 54 percig szoros volt az eredmény.

Utána 7 a 6 elleni játék gyakorlása “besült”, ezért lett a vége mínusz hat. Ezekkel a tapasztalatokkal lehet útnak indulni Chambéry-be, a klub első, ezért történelmi nemzetközi kupa mérkőzésére.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztom!