Ez Veszprém

Ha van tudathasadásos állapot, akkor a Veszprém – Veszprém férfi kézilabda városi rangadó feltétlen annak számított. Hiszen nem csak a csapatok viselték a város nevét, de a zsűri asztalnál dolgozók és a játékvezetők is  megyeszékhely kötődésűek voltak.

  A lelátón természetes ott ültek a Telekom Veszprém hívei, akik negyvenhárom éve ezen a csapaton szocializálódtak és eljöttek a fiatal magyar, újonc együttes, a Veszprémi KKFT drukkerei  is, akik új generációs szurkolók, egy másik nemzedék képviselői.

fotó: Cseh Péter

Ami igazán megható volt a hatvan perc alatt, hogy mindenki veszpréminek érezte magát. Merthogy a Telekom Veszprém szebbnél-szebb góljait és a VKKFT parádés megoldásait egyformán megtapsolta, megéljenezte a lelátó népe, ami azt sejtette, hogy a kézilabdázás kedvelői befogadták, elfogadták a sportág új, jeles képviselőit, az egykori világklasszis játékos, Éles József klubját.

  Nem véletlenül csendült fel a lokál derbi végén az “Ez Veszprém” ismert rigmus, amely közös vastapssal zárta le a magabiztos, fölényes Telekom győzelemmel végződött sporttörténeti eseményt, amelyen a VKKFT ismét megmutatta oroszlán körmeit. Amit a televízió nyilvánosságának köszönhetően az egész országban láthattak a sportág kedvelői.

fotó: Cseh Péter

Jelezve, hogy ezzel az alázatos, hajtós, küzdős játékkal helyet követelnek maguknak az élvonalban. Ehhez persze kell majd a további szurkolói támogatás, akár a Telekom rajongóitól is, amikor a várhatóan szoros meccseken még nagyobb szükség lesz a magyar, veszprémi fiatalok buzdításra.

  A fair play is jelen volt az arénában, amikor a sérülést szenvedett “hazai” kézilabdázókat a Telekomos Moraes és Mahé segített a kispadhoz kísérni. A brazil beálló egyszerűen felnyalábolta Somogyi Bálintot, úgy vitte az orvosi ellátásra. Nemes gesztus volt. A Tombor csapat pénteken Szegeden vendégszerepel. Újabb bizonyítási lehetőség ország-világ előtt, hiszen az M4 ezt az összecsapást is élőben közvetíti.

Tombor Csaba: “Gratulálok és köszönöm a Telekom Veszprémnek, hogy megtisztelt azzal, hogy a legerősebb felállásával állt ki ellenünk. Azt kértem a fiúktól, hogy csak a saját játékunkkal foglalkozzunk, amit sikerült is megvalósítani, és 40 percig jól játszottunk. A mérkőzés végére kijött a súly és dinamikabeli különbség. ”

Veszprémi KKFT: Borbély, Miklós (K), Hári, Éles 1(1), Bartha 5, Somogyi 1, Tóth M. 1, Kristóf 4, Tóth A., Szmetán 2, Vajda 3, Szeitl 2, Bugyáki, Füleki, Szakály 1, Seregi 1(1)

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztom!