Fájdalmas rövidzárlat a Csurgó ellen

A Csurgót fogadtuk a K&H liga 13. fordulójában a Március 15. úti Sportcsarnokban.

Az őszi szezon zárásaként reménykedtünk benne, hogy hazai pályán sikerül pontot, pontokat szerezni. Sérülés és betegség miatt hiányzó – alapembernek számító – játékosaink nélkül nem készültünk könnyű találkozóra. Ahogy az egész eddigi szezonunkat is végigkísérte ez.

Fotó: Cseh Péter

Mindezek ellenére igen jól kezdődött számunkra a találkozó. Stranigg és Pulay góljaival 2-O-val indítottunk. Az ellenfél azonban nem hagyta magát leszakítani és az első 5 perc végére egyenlő lett az állás (3-3). Többször vezettünk két góllal is. A 23. percben vezetőedzőnk, Konkoly Csaba időt kért, és ezt követően Pulay hétméteres góljával már három volt az előnyünk (16-13). Ekkor örülhettünk utoljára, az utolsó hét percben nem sikerült betalálni, miközben a csurgóiak négyet is lőttek. A félidő végén Borsos sportszerűtlenül a levegőben két kézzel lökte Benit, amely piroslapot ért. Egy gólos vendég előnnyel mentek a csapatok pihenőre (16-17).

A második félidő elején Szrnka rögtön kiegyenlített, de ami ezek után a pályán történt, az megmagyarázhatatlan. Ludmán piros lapot kapott rögtön az elején, és az első 15 percben, bár helyzeteinket kialakítottuk, azokat nem sikerült gólra váltani. Kapufák, pontatlan lövések és az ellenfél kapujában álló Holló védései, mind hozzájárultak ahhoz, hogy érintetlen maradjon a vendégek kapuja. Igaz, hogy Balogh több bravúros védést is bemutatott nálunk, de ez sajnos kevés volt ahhoz, hogy ne növekedjen a hátrányunk. Miklós Gergő állt be az ezt követő percekben a kapuba.

Vasvári piroslapot érő megmozdulása (fotó: Cseh Péter)

A hosszú gólcsendet Vetési találata szakította meg a 45. percben (18-24). A 48. percben Vasvári Ádám is megkapta a maga piroslapját, miután Szatmári Bencét „simogatta” arcon. Az emberelőnyt nem sikerült gólokkal kihasználni és az immár két piroslapot kapó Csurgó gyorsan kialakított egy tíz gólos különbséget ellenünk (49. perc 18-28). Balogh visszatért a kapuba, fontos védéseket bemutatva.

Kihasználva az ellenfél dekoncentráltságát, és a felváltva lőtt Éles – Vetési gólokkal sikerült lefelezni a különbséget. Éles Benedek így 7-re növelte góljai számát, amivel teljesen megérdemelten a mérkőzés legjobbja lett. Az utolsó gól Fercsik Dániel nevéhez fűződik, ezzel alakult ki a végeredmény (27-32).

Meccs végén Konkoly Csaba és Éles Benedek értékeltek.

Konkoly Csaba

Először is gratulálok a Csurgó csapatának. Az én csapatomnak pedig azért, mert valóban mi úgy készültünk, hogy extra pontot, pontokat igyekeztünk volna szerezni. A nemzetközi kupa sorozatban és a bajnokságban is az őszi szezon végére kezd összeállni a védekezésünk és a támadójátékunk is. Ezt mutatta az első félidőnek a képe is, addig partiban voltunk a Csurgóval is. Aztán elfogyott a tömeggel szemben az ész olyan értelemben, hogy egyrészt túljárt a kapus az eszünkön, másrészt pedig több technikai hibát is vétettünk. Eladott labdáink voltak ebben a bizonyos első tíz percében a második félidőnek. Ez megpecsételte sajnos a mérkőzés sorsát, a Csurgó pedig volt olyan rutinos, hogy utána már játszott velünk is és az idővel is. Amiért én külön megdicsértem a fiúkat az az, hogy a 10 gólos különbség után is egy olyan teljesítményt nyújtottunk, amivel kozmetikázni tudtunk az eredményen, de megnyerni a mérkőzést már nem..Úgy érzem ,hogy több volt bennünk.
A szurkolóinknak kellemes karácsonyi ünnepeket kívánok így a mérkőzés végeztével, nagyon szépen köszönjük az egész éves szurkolásukat!
Büszkék vagyunk arra a teljesítményre, amit akár a nemzetközi porondon, akár a bajnokságban elértünk eddig. Nagyon bízunk mi is egy nagyon jó tavaszban.
Konkoly Csaba (fotó: Cseh Péter)

Éles Benedek

Először is szeretnék gratulálni a Csurgó csapatának, abszolút megérdemelten győztek. Az első 20 percben úgy gondolom, hogy nagyon jól és szépen kézilabdáztunk. Sok könnyű gólt tudtunk lőni nekik, hiszen erre készültünk. Jött egy tízperces rövidzárlat, ahol katasztrófa volt amit műveltünk. Eladtunk 3-4-5 labdát és a kapus is túljárt az eszünkön. Talán ott csúszott el a mérkőzés. A második félidőben ezt folytattuk az elején és a végén tudtunk csak felállni. Sajnos akkor már késő volt.
Éles Benedek (fotó: Cseh Péter)

K&H liga 13. forduló: Fejér-B.ÁL. Veszprém – Csurgói KK 27-32 (16-17)

Fejér-B.Á.L. Veszprém: Balogh T. (K) 11/37, Miklós G. 0/5, Szmetán P. 3, Preszter Á, Éles B. 7, Fercsik D. 1, Stranigg J. 4, Pulay G. 5, Ludmán M., Molnár B. 1, Seregi M., Szrnka L. 2, Bugyáki D., Vetési B. 4, Szatmári B., Szatmári S.
Vezetőedző: Konkoly Csaba

Csurgói KK: Holló B. (K) 19/46, Füstös Á. (K), Spruk T. 5, Bazsó G. 1, Krecic G. 7, Herceg M. 1, Krsmancic M. 5, Skol R., Borsos T., Tóth Á., Szeitl E. 1, Gábor M. 2, Vasvári Á. 1, Gebhardt Á. 3, Rotim M. 2, Market M. 4
Vezetőedző: Baranyai Norbert

JV: Rontó Ádám, Szanyi Péter Gábor

Kiállítások: 6, ill. 10 perc

Piroslapok: 1 ill. 2.

Hétméteresek: 4/2, ill. 2/1

Sajtótájékoztató: https://www.facebook.com/watch/live/?ref=watch_permalink&v=713492130296839

A téli szünet után januárban tér vissza csapatunk, amikor is a Liga Kupa sorozatban folytatják szereplésüket . Erről Facebook oldalunkon, Instagrammon és itt, a weboldalunkon is tájékoztatunk titeket. A magyar bajnokság tavaszi szezonját február 11-én kezdjük Komlón. Az Európa-liga csoportkör 7. fordulójában pedig a Frisch Auf Göppingent fogadjunk február 7-én a Veszprém Arénában.

Köszönjük szurkolóink egész éves támogatását! Jövőre veletek ugyanitt!

#hajravkkft

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztom!