Farkasokkal táncolók

Azzal, hogy egy három gólos, idegenbeli győzelemmel a legjobb tizenhat közé jutott a Fejér- B.Á.L. Veszprém NB I-es férfi kézilabda csapata a Magyar Kupában, leírhatjuk, ha jó a vége, az nem rossz évzárásnak. Mégha szenvedős, nyögve nyelős siker volt is, még ha másodosztályú csapat is volt az ellenfél, pozitív élménnyel lehet pihenni menni. A Budai Farkasokkal “táncoló” veszprémi ifjoncok, megszenvedtek a sikerért és ez jó. Mert újra kellett győzni tanulni. Hogy az érzés megmaradjon.

fotó: Cseh Péter

Ahogy a mondás tartja: könnyebb a csúcsra jutni, mint ott maradni. Ez a Kis Veszprémre is igaz. Hiszen egy éve, újoncként egészen elképesztő teljesítményt nyújtott a csapat. Idén viszont szeplősre sikeredett az ősz. Csattant balegyenes, jobbhorog, gyomros is a fiúkon. De tudjuk, hogy teher alatt nő a pálma – hogy klasszikusokat is idézzünk a szakma egykori nagyjaitól – és a tavalyi sziporkák után, most szembe jött többször is a valóság. Ami legutóbb még a nem baj kategóriába tartozott, az idén már hidegzuhanynak számított. Tavaly beárazták az együttest az ellenfelek, idén viszont már számon kérték az akkor elszenvedett vereségeket. Ami tanulópénz volt, jelenleg deficit a tabellán. Az újonc mentalitás többször győzedelmeskedett, a felnőtt korba lépéssel volt bizony néhány megbicsaklás. 

De gond még egyáltalán nincs. Akkor sem lesz, ha kilencedikek maradnak a tabellán, ha nem jutnak a Magyar Kupa Final Four – ba és a Liga-kupában is elmarad a négy közé jutás. 

fotó: Cseh Péter

A legfontosabb, hogy a mámorító érzésekből és a váratlan kudarcokból – nem a vereség ténye, hanem a milyensége – összeálljon a jövő kép. Hogy ez itt kérem, mégis csak az NB I, amelyben a harmadik és a tizenkettedik között mindenki legyőzheti a másikat, ami csupán csak egy pillanatig, első látásra és hallásra tűnik meglepetésnek.

Egyébként pedig nem az. Ezt kell feltétlen szem előtt tartani az újra kezdésnél 2022 januárjától. Boldog Karácsonyt Fejér – B.Á.L.  Veszprém!

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztom!