Fazekas Gergő az európai sajtó célkeresztjében

Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) weboldala közölt egy hosszabb hangvételű cikket csapatunk irányítójával, Fazekas Gergővel.

A cikkben, egy rövid bemutató után Gergő beszél arról, hogy még alig tudott járni, de a kézilabdás közeg máris magával ragadta. Ez nem is csoda, hiszen ebben az időszakban apukáját nézhette, ahogy hétről hétre a német Bundesliga mérkőzésein mérkőzik meg a világ legjobbjaival.

Így nem lepett meg senkit az ő, majd két öccse sportág választása sem.

A következő kérdésre elmesélte, kik azok a játékosok, akikre felnéz, és igyekszik a legtöbbet tanulni tőlük. Itt természetesen első helyen említette édesapját, Fazekas Nándort, aki több, mint 200 alkalommal védte a magyar válogatott kapuját és játszott évtizedeken át az európai elitben. Nem utolsó sorban jelenleg felnőtt csapatunk másodedzője.

Az interjúban szó esett arról, hogy milyen út vezetett az Éles Kézisuli legfiatalabb utánpótlás csapataitól az NB1-ig, és posztja kihívásairól és szépségeiról is.

Végezetül szó esett Gergő céljairól is.

Természetesen legfőbb rövidtávú tervei között az NB1-es tagság megőrzése szerepel, illetve a nyárról januárra halasztott ifjúsági Európa Bajnokságon való eredményes szereplés is.

A jövőbe tekintve legnagyobb álma, hogy kipróbálhassa magát a Bajnokok Ligájában, és játékosként egyszer pályára léphessen a LANXESS Arénában egy Final4-on.

A teljes cikk angol nyelven itt olvasható: https://www.eurohandball.com/en/news/en/one-to-watch-gergo-fazekas-into-the-footsteps-of-his-dad

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztom!