Fazekas Máté 10 év után új kihívások elé néz

Tíz év után búcsúzik nevelőegyesületétől Fazekas Máté, aki nyártól, Hári Levente csapattársaként az egy évtizednyi szünet után ismét az élvonalba feljutó Győri ETO-UNI FKC-nál folytatja pályafutását

Kép: Győri ETO – UNI FKC Facebook oldala

Máté az Éles Kézisuliban ismerkedett meg a kézilabda alapjaival. Itt nőtt fel, és végigjárva a korosztályos csapatokat a klubon belül már 16 évesen bemutatkozhatott a felnőtt mezőnyben. NB II-es mérkőzésen, Kiss Dániel vezetőedző kezei alatt debütált a felnőttek között, ahol veretlenül megnyerve a bajnokságot a csapattal feljutott a második számú bajnokságba.

NB II-es bajnoki aranyéremmel és csapattársakkal

Az irányító-balátlövő poszton is bevethető tehetségünk összesen 19 NB I/B mérkőzésen játszott és 95 gólt szerzett a 2023/2024-es szezonban.

NB I/B mérkőzésen (fotó: Cseh Péter)

Éles József klubtulajdonos és NB I-es csapatunk akkori vezetőedzője hamar megadta a bizalmat fiatalunknak, és a Komló ellen pályafutása első élvonalbeli mérkőzésén 100%-ot nyújtva 7 gólt lőtt. Ezzel, és a tavaszi szezonban a Csurgó elleni meccsen nyújtott teljesítményével a hét csapatába is bekerült. Az NB I-ben 9 alkalommal volt keretünk tagja és 18 találatot szerzett. 

Máté a klubunkat képviselve lett először a serdülő, majd az ifjúsági válogatott játékosa is, akikkel nyáron az első Európa-bajnokságára készülhet.

Tiby Handball U19 2023.11.03. (Fotó: Emma Da Silva/Icon Sport)
Fotó: Cseh Péter

Fazekas Nándor édesapaként is nehezen hozta meg a döntést fia jövőjéről. A nekünk adott nyilatkozatában az Éles Kézisuliban töltött 10 év fontosságát hangsúlyozta ki

„Máté meghatározó 10 évet töltött el az Éles Kézisuli kötelékében, ahol Józsi, és edzői segítségével, tapasztalatával rengeteget tanult, fejlődött. Itt vált kézilabdázóvá.
Sok beszélgetés után úgy éreztük, eljött a váltás ideje a Győr megkeresésével, ahol tovább tud fejlődni céljai eléréséhez. A lehetőség adott, hogy nagy játékos váljon belőle.
Nagyon büszke vagyok rá! Örülök, hogy ilyen jó edzők keze alatt tanulhatta a kézilabdát és elindult azon az úton, ahol Geri. Remélem, a közeli, s távoli jövőben sok örömet fog adni a kézilabda rajongóknak.
Köszönöm Éles Kézisuli!”

Sok sikert kívánunk Győrben, Máté!

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztom!