Felvettük a kesztyűt a BL résztvevővel szemben

A K&H férfi kézilabda liga 4. fordulójában a legutóbbi bajnoki kiírás ezüstérmesét, a Bajnokok Ligája résztvevő OTP Bank-PICK Szegedet fogadtuk.

Annak ellenére, hogy a hét közepén még BL meccset játszott az ellenfél Kielben, a kapusuk Mikler Roland és a sérült Szita Zoltán kivételével teljes csapattal érkeztek hozzánk, nem félvállról véve a mérkőzést.

Egy eladott labdánkból szerzett gyors gólt a Szeged, ezzel kezdődött a mérkőzés első harminc perce, de azonnal sikerült is egyenlíteni, Nourelden Khaled büntetőből volt eredményes. Rögtön látszódott, hogy nem előre feltartott kézzel ment ki a csapat a pályára. Balogh parádésan védte Bodó bombáját, majd Pintér és Hornyák góljaival a 6. percben átvettük a vezetést (6. perc 4-3).

Igaz, hogy fiatal irányítónk újra beköszönt kétszer is Imsgard kapujába, de ezt a „szívességet” a túloldalon Bánhidi is viszonozta nekünk, majd Bodó tett rá egy lapáttal az ellenfélnél, sorozatban négyszer is eredményes volt. Négyre nőtt a Tisza-parti együttes előnye (13. perc 6-10)

Fotó: Cseh Péter

Vezetőedzőnk időt is kért, ami igen hasznosnak bizonyult. Nourelden Khaled most akcióból volt eredményes, és csapatkapitányunk, Kristóf Mátyás is feliratkozott a duplázók közé. A félidő utolsó 10 percére hátrányunkat nemcsak lefelezni sikerült, hanem négy perccel a vége előtt, egy-egy újabb Hornyák és Djukic találattal már csak egy volt közte (26. perc 13-14). A szünetig már nem tudtunk gólt szerezni, két támadásuk is eredményesen végződött az ellenfélnek, a végén pedig egy időn túli hétméteressel visszavette az előnyét a vendég csapat (30. perc 13-17).

A második félidő is szegedi találatokkal indult, kétszer is büntetőből voltak eredményesek (33. perc 13-19). A növekvő előny sem ijesztette meg a csapatot, mindenki aki a pályán volt, amit csak tudott  hozzátett a játék képéhez. Mojsilov kivédte, az addig hibátlanul lövő Szilágyi hetesét, és jobbszélsőnk Szmetán is megkezdte a gólok gyártását. Továbbra is sikerült az ellenfelet megakadályozni abban, hogy nagyobb előnyt alakítsanak ki maguknak (40 .perc 16-22). Ebben szerepe volt Hárinak is, aki hibátlanul értékesítette kétszer is a megítélt büntetőt.

Lassan kezdett megmutatkozni az ellenfél erőfőlénye, sorozatban öt gólt lőttek, amire csak egyszer tudtunk válaszolni, tízre nőtt a hátrányunk kilenc perccel a vége előtt (51. perc 20-30).

Hihetetlen, amit ezt követően láthattunk a csapattól. Ami az első két bajnoki meccsen még nem sikerült, az most mind összejött a mérkőzés vége előtti nagy hajrában. Sorozatban öt gólt szereztünk, amire nem tudott eredményesen válaszolni a bajnoki ezüstérmes. Szmetán dupla, Pintér üres kapus gól, újabb értékesített Hári büntető és Vetési találat. Még olvasni is szép, amit a csapat művelt ezekben a percekben a pályán (54. perc 25-30). Annak ellenére, hogy már csak egy góllal feleltünk a kapott négyre a lefújásig, felemelt fejjel és büszkén hagyhattuk el a pályát a mérkőzést követően (60. perc 26-34).

Ahogy minden hazai mérkőzés végén, ezúttal is megválasztották a legjobb hazai játékost. Ezúttal jobbszélsőnk, Szmetán Péter volt az, aki hibátlan játékával labdalopásaival, gólpasszaival és öt góljával kiérdemelte ezt a címet. Gratulálunk!

Köszönjük szurkolóink támogatását, akik végig kitartóan biztatták a csapatot!

K&H Liga 4. forduló, Fejér-B Á.L. Veszprém – OTP Bank-Pick Szeged 26-34 (13-17)

Fejér-B.Á.L. Veszprém: Balogh T. (K) 5/25, Mojsilov M. (K) 5/21, Nourelden K. 2, Grünfelder P., Szmetán P. 5, Hári L. 4, Preszter Á., Hornyák B. 3, Kristóf M. 2, Pintér B. 4, Szuharev L. 1, Szrnka L., Bugyáki D., Vetési B. 1, Djukic B. 2, Draskovics G. 2
Vezetőedző: Éles József

OTP Bank-PICK Szeged: Imsgard E. (K) 3/18, Nagy M. 7/15, Stepancic L. 3, Bodó R. 7, Martins S., Jelinic M. 5, Gaber M. 1, Sostaric M. 1, Bánhidi B. 2, Kalarash G. 1, Molina C., Garciandia A. 3, Bombac D. 3, Mackovsek B. 3, Szilagyi B. 5
Vezetőedző: Kárpáti Krisztián 

Játékvezetők: Rontó Ádám, Szanyi Péter Gábor

Hétméteresek: 4/4 ill., 5/4

Kiállítások: 10 perc., ill., 6 perc

Mérkőzés utáni sajtótájékoztató: https://fb.watch/nfAcc0seNb/

A három találatot szerző, szintén remek játékot produkáló  jobbszélsőnket, Hornyák Bencét kérdeztük

Először is gratulálok a Szeged csapatának. Reméltük, hogy a Szeged egy szoros BL meccs után fáradtabban érkezik. Az első félidőben tartani is tudtuk a lépést velük, rájuk tudtunk rohanni, ami a mi erősségünk. A második félidőben sajnos kijött a két csapat közti különbség, de a mutatott játékunk alapján semmi szégyenkezni valónk nincsen.

Egy kisebb szünet következik most a bajnokságban, legközelebb a Ferencváros otthonában lépünk pályára.
Következő NB I-es mérkőzés időpontja: 2023. október 8. szombat, 18:00

Addig sem maradunk azonban izgalmak nélkül. NB I/B csapatunk október elsején a DEVM Sportcsarnokban fogadja a második számú bajnokságban szintén újonc Rákosmente csapatát.
Időpont: 2023. október 1. vasárnap, 16:00
Várjuk oda is kedves szurkolóinkat! A belépés ingyenes!

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztom!