Fiatalokkal az elődöntő első mérkőzésén

A Liga Kupa elődöntő első mérkőzésén a Gyöngyös csapatát fogadtuk hazai pályán, kedden este.

A tavalyi döntős ellen igyekeztünk egy minél szorosabb végeredményt kialakítani a jövő heti visszavágó előtt. 

– Nem tudtunk kiállni teljes kerettel, pedig ki szerettünk volna, hiszen mi is komolyan vesszük a Liga Kupát, de az élet közbeszólt – kezdte Danyi Gábor a mérkőzés utáni értékelésében. A sors úgy rendezte, hogy a felnőtt csapatunkból Éles Benedek, Tóth Péter és Stranigg János is a lelátóra kényszerült kisebb sérülés miatt.
– Nekünk az elsődleges cél mégis inkább a bajnokságban való eredményes szereplés. Természetesen itt most nem a Szeged elleni hétvégére gondolok, hanem, hogy a hátralévő öt mérkőzésre ne veszítsünk embereket, hiszen így is meg vagyunk fogyatkozva. De ugyanakkor egy jó lehetőség a fiataloknak a bizonyításra, és hogy megmutassák magukat a Liga Kupában – folytatta a szakmai vezetőnk.

Danyi Gábor (fotó: Cseh Péter)

A nehezen, hibákkal induló mérkőzés elején Szmetán szerezte első gólunkat, az ellenfelet meglepve, átlövő pozícióból. A kapuban kezdő Balogh két védést is bemutatott, megakadályozva az ellenfelet, hogy rögtön előnyt tudjon kialakítani magának. Egyik csapat sem tudott ellépni a másiktól, az ezt követő percekben (12. perc 5-5). Majd egy Preszter és Szmetán találattal két gólos előnyre tettünk szert, de a vendég csapat azonnal egyenlíteni is tudott. A 19. percben is egyenlő volt az állás (9-9), ekkor Éles József időt kért. Az időkérés után újra Szmetán talált be kétszer is (24. perc 11-11). Most a vendégek mestere tette le a „T” betűt, mely igen hasznosnak bizonyult. Sorozatban öt gólt lőttek, miközben az utolsó hat percben erre már nem tudtunk válaszolni (30. perc 11-16).

Fotó: Cseh Péter

A második félidőt fiataljaink, Preszter és Szatmári góljai nyitották. A kapuban Baloghot váltó Kaiser Bálint remekül szállt be a mérkőzésbe. Hári értékesítette a büntetőjét és két gólra sikerült megközelíteni a Heves vármegyei csapatot (34. perc 14-16). A mi perceink voltak ezek, négy gólt is szereztünk, két Bugyáki, egy-egy Seregi és Preszter találattal utolértük a gyöngyösiket (40. perc 18-18). Egy újabb vendég időkérést követően kétszer is betaláltak a vendégek. Szrnka kettő és egy újabb, immár a negyedik Preszter góllal nem hagytuk, hogy jobban nyíljon az olló. Az utolsó öt percben is igen szoros volt az állás (55. perc 25-27), azonban, most egy 3-O-ás sorozattal – melyre csak Fercsik tudott válaszolni – el is dőlt a mérkőzés.

Négy gólos hátrányból várjuk a jövő hét szerdai visszavágót (60. perc 26-30).

A mérkőzés véghajrájában ismét lesújtott a balszerencse ránk. Az U20-as és NBII-es csapatunk egyik gólfelelőse, Éles Zsombor szenvedett elsőre komolynak tűnő térdsérülést, de a szerdai MRI vizsgálat szerencsére nem mutatott szalagszakadást.

Fotó: Cseh Péter

Liga Kupa elődöntő, 1. forduló: Fejér-B.Á.L. Veszprém – HE-DO B BRAUN Gyöngyös 26-30 (11-16)

Fejér-B.Á.L. Veszprém: Balogh T. (K) 4/18, Miklós G. (K), Kaiser B. (K) 5/20, Csizmadia L., Éles Zs. 1, Szmetán P. 4, Hári L. 2, Preszter Á. 4, Fercsik D. 1, Ludmán M. 2, Molnár B. 2, Seregi. M. 1, Szrnka L. 3, Bugyáki D. 2, Vetési B. 1, Szatmári B. 3
Vezetőedző: Éles József

HE-DO B BRAUN Gyöngyös: Gyánti B. (K) 8/30, Nagy Á., Nkousa D., Halász L. 1, Jaros O. 2, Mátyás B., Varsandán M. 6, Hegedűs M. 4, Gábori M. 2, Lakosy M. 1, Schmid P. 2, Gerdán T., Schaffer Zs. 5, Gráf M., Jóga N. 4, Menyhárt M. 3
Vezetőedző: Bíró Balázs

Játékvezetők: Sándor György, Szabó Balázs

Kiállítások: 10 perc, ill., 2 perc

Hétméteresek: 2/2, ill. 4/4

Mérkőzés utáni sajtótájékoztató: https://fb.watch/j-p-_e02Ua/

Következő mérkőzésünkön Szegeden lépünk pályára a magyar bajnokságban.
Időpont: 2023. 04. 22. szombat, 18:00 | Pick Aréna, Szeged

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztom!