„Fogalmunk sincs, hogy mi történt”

A K&H Férfi Kézilabda Liga 11. fordulójában hazai pályán fogadtuk a PLER-Budapest csapatát szombat este.  A találkozót megelőzően az első hazai győzelem megszerzése és a két pont otthon tartása volt a célunk. Nagy szükségünk is lett volna erre ahhoz, hogy el tudjunk mozdulni a tabella aljáról.

Fotó: Cseh Péter

Az első támadások pontatlanságai után Szuharev gólja volt az első a találkozón. Ezután percekig képtelenek voltunk a gólszerzésre, ami hiba csak létezik, azt már a meccs elején elkövettük. Egy 4-0-s sorozattal ezt jól ki is használták a vendégek (9. perc 1-4). Szuharev újabb gólja sem segített, nem rázta fel a csapatot. A PLER újabb, most öt gólos rohamát hagytuk válasz nélkül. A túloldalon a kapuban álló Takács is sorra hárította lövéseinket. A remek kapusteljesítménye mellett, a fair play díj is őt illeti, miután Hári ziccerét kivédte, rögtön jelezte a bíróknak, hogy a kezét érte a találat.

Gyorsan nagyra nőtt a hátrányunk (17 perc 2-9).

Továbbra sem tudtuk sem védekezésben, sem pedig támadásban tudásunkat a pályára vinni. Szurkolóink jogosan fejezték ki nemtetszésüket, és „ébresztőt fújtak” a csapatnak. Csupán villanásaink voltak a szünetig hátralévő időben, mint Tarabochia és Djukic két-két gólja, de ez nagyon kevésnek bizonyult. Már a félidőben egy magabiztos, 10 gólos előny birtokában mehetett pihenőre a Pest vármegyei csapat (30. perc 8-18).

A második félidőt sem kezdtük jobban

A mérkőzések óta remek formában játszó Simotics góljára Djukic még válaszolt, de újra három gólt lőtt sorozatban a fővárosi gárda (37. perc 9-22). A nagy előnyét az sem veszélyeztette a PLER-nek, hogy ez nekünk is sikerült, a fájdalommal bajlódó Szrnka, Preszter és Khaled találataival. Mojsilov üres kapus gólja után a mérkőzés végefelé közelítve is nagy hátrányban voltunk (43. perc 14-24). Továbbra sem találtuk meg a játékunkat, esélyünk sem volt közelebb kerülni, csak nőtt a két csapat között a különbség (50. perc 16-28). Vezetőedzőnk ekkor még időt kért. Csökkenti érdemben a hátrányunkon ez sem tudott a végére. Megérdemelten vitte haza a PLER-Budapest a győzelemért járó két pontot (60. perc 23-34).

Jobbulást kívánunk jobbszélsőnknek, Szmetán Péternek, aki a mérkőzésen térdsérülést szenvedett.

Köszönjük szurkolóinknak, akik mindezek ellenére végig támogattak minket!

A mérkőzés végén Élés József vezetőedző osztotta meg velünk a gondolatait

– Fogalmunk sincs, hogy mi történt. Az edzésen látottak alapján ezt a mérkőzést 5-10 góllal kellett volna, hogy nyerjük. Nagyon sajnáljuk, hogy ezt téthelyzetben nem sikerült a pályára kivinni. Azt a küzdést, ami a Tatabánya ellen volt, amikor nincs tétje a meccsnek, azt most nem láttuk. Marha nehéz úgy játszani, hogy a kezdősorunkból öt játékos is sérült, ezt egy csapat sem bírná el. Sajnáljuk, ami a meccsen történt és köszönjük a szurkolást!

Fotó: Cseh Péter

K&H Liga 11. forduló, Fejér-B.Á.L. Veszprém – PLER-Budapest 23-34 (8-18)

Fejér-B.Á.L. Veszprém: Balogh T. (K) 6/30, Mojsilov M. (K) 2/12, Nourelden K. 5, Grünfelder P. 1, Szmetán P., Hári L., Preszter Á., Tarabochia M. 2, Hornyák B.1, Kristóf M. 3, Szuharev L. 3, Szrnka L. 1, Bugyáki D., Vetési B. 1, Djukic B. 3
Vezetőedző: Éles József

PLER-Budapest: Kránitz Z. (K), Takács Á. (K) 17/37, Zobec B. 4, Fekete Á., Dissinger C. 5, Tóth Á. 1, Sunajko F. 3, Simotics M. 7, Andelic B. 5, Szkokán Sz. 2, Bak I., Alan J. 3, Vízler M. 3, Holdosi B., Fodor M. 1, Farkas T.
Vezetőedző: Horváth Attila

Játékvezetők: Andorka Miklós, Hucker Róbert

Hétméteresek: 2/2, ill., 3/4

Kiállítások: 4, ill., 8 perc

Mérkőzés utáni sajtótájékoztató: https://fb.watch/oyGcTOn8_u/

Következő mérkőzésünkön a Telekom Veszprém ellen lépünk pályára a Veszprém Arénában.
A találkozó időpontja: 2023. december 2., szombat, 18:00 

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztom!