Folytatódik az Európa-liga

A téli szünet után folytatjuk szereplésünket nemzetközi porondon is.

Kedd délután az Európa-liga 7. fordulójában a Frisch Auf! Göppingen csapatát fogadjuk a Veszprém Arénában. Októberben már találkoztunk következő ellenfelünkkel, rögtön az első fordulóban. A kinti mérkőzés során sajnos nagy különbséggel, 16 góllal kaptunk ki (46-30).

Kép a kinti mérkőzésről (fotó: Cseh Péter)

A német csapat eddig négy győzelemmel és két vereséggel áll az „A” csoport második helyén. A Montpellier ellen idegenben, és hazai pályán a Kadetten Schaffhausen ellen nem sikerült pontot szerezniük. Érdekes viszont, hogy a legutóbbi decemberi mérkőzésükön sima öt gólos győzelmet arattak a svájciak otthonában.

Csapatunk utoljára a Tatran Presov ellen lépett pályára Eperjesen, ahol igen nagy csatában két góllal győztek le minket a szlovákok, egy nem túl gólgazdag mérkőzésen (22-20).
Számunkra már az is óriási siker, hogy a csoportkörbe bejutottunk, már nem végzünk győzelem nélkül és mindent meg fogunk tenni azért, hogy  továbbra is bebizonyítsuk nem adjuk könnyen meg magunkat, ilyen erős ellenfelekkel szemben sem.

Fotó: Cseh Péter

Az Európa-liga eddigi tapasztalatairól és a folytatásról Konkoly Csaba vezetőedzőt kérdeztük:

„A tavaszra készülünk, és ott is elsősorban a magyar bajnoki mérkőzésekre. Az Európa-liga mérkőzéseket kielemeztük, és azokat a dolgokat emeltük ki folyamatosan, amiket majd a magyar bajnokikon szeretnénk hasznosítani. Úgy gondolom, hogy kezd összeállni a védekezésünk. Ez egy olyan stabilitást fog adni a csapatnak, amiből esetleg még bátrabban és taktikailag még fegyelmezettebben tudunk majd elöl támadni. Különösen örömteli, most hogy voltak kis sikereink a Liga Kupában és Magyar Kupában, mindenképpen pozitívan állunk ez előtt a sorozat előtt, még, hogyha tudjuk is, hogy nem mi vagyunk az esélyesek egyik mérkőzésen se, mert rettentő erős ellenfelekkel jászunk majd, akik már az őszi szezonban megmutatták, hogy mi az a nemzetközi kézilabda szint. Igyekszünk felnőni a feladathoz, és nagyon bízom a játékosokban, hogy ha kisebb lépéseket is, de mutatnak majd a fejlődésükben.”

EHF Európa-liga 7. forduló:
Fejér-B.Á.L. Veszprém – Frisch Auf! Göppingen
2023.02.07. kedd 17:00
Veszprém Aréna

Játékvezetők: Vesovic Miljan (MNE), Mitrovic Novica (MNE)

Jegyek kaphatók online: https://jegymester.hu/production/110486/fejer-b-a-l-veszprem-goeppingen/11000820
Vagy a mérkőzés előtt a Veszprém Aréna jegypénztárában.

Az online vásárolt jegyeket CSAK KINYOMTATOTT formában tudja beolvasni a beléptető rendszer!

Jegyáraink:
– Felnőtt belépő 2500 Ft
– Diák/nyugdíjas belépő 1000 Ft
– 6 éves kor alatt ingyenes a belépés

Találkozunk kedd délután! Hajrá, Veszprém!

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztom!