Főpróba a Budakalász ellen

Csak magyar játékosok játszhatnak a férfi kézilabda Liga-kupa mérkőzésein. Ami elsősorban azoknak jelenthet előnyt, akik saját utánpótlás-nevelő munkájukra építhetik együttesüket, vagy a keretükben több, tapasztalt hazai kézilabdázó játszik.

A Fejér-B.Á.L. Veszprém tavaly a legjobb négyig menetelt, ahol a csurgóiak állították meg Tombor Csaba vezetőedző együttesét. A jó sorozat idén sem szakadt meg eddig, hiszen Vajda Hubáék megnyerték mind a három találkozójukat az alacsonyabb osztálybeli riválisuk ellen. A győrieket és a szigetszentmiklósiakat is magabiztosan legyőzték Bugyáki Dávidék. Az utóbbi ellenfelet egymás utáni napon, ugyanis a veszprémiek feladták pályaválasztói jogukat, így utaztak el a dupla meccsre.

Szerdán következik az újabb megmérettetés. De már hazai pályán. A csoportot négy győzelemmel vezető, az NB I-es Budakalászt fogadják Somogyi Bálinték a Március 15 utcai sportcsarnokban 16:45-től.

fotó: Cseh Péter

-Valóban visszatérünk oda, ahonnan egyszer elindultunk és elértük kezdeti sikereinket – mondta Éles József klub tulajdonos . – Voltaképpen ez lesz a főpróba, hiszen mostantól a további, tavaszi bajnoki találkozóinkat is itt rendezzük. Ebből az alkalomból a szurkolóink ingyenes láthatják a Liga-kupa sorozat újabb mérkőzését. Remélem, minél többen ott lesznek a lelátón és mindenki oda ül, ahová szeretne.

Igazi presztízs csata várható, hiszen a Csoknyai István vezette vendégek látogatnak a királynék városába. És ahogy Éles Józsefnek, az egykori védekező specialistának szintén itt voltak a legnagyobb sikerei. Van tehát bőven emlék, de a lényeg, azért mégis csak a játékon és a győzelmen van. És ez még akkor is, igaz, ha már egy egyértelműen kiderült, hogy ebből a csoportból a két NB I-es gárda jut a legjobb nyolc közé. Ezt követően kieséses rendszerben jutnak el a csapatok a fináléig. 

Donát Tamás

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztom!