Fotelből könnyű okoskodni

Azért az egy szerencsés, kegyelmi állapot, amikor úgy vagy hülye, hogy senki sem látja, hallja, amikor őrjöngsz, csapkodsz, és káromkodsz is. Tudniillik drukkolsz kedvenc csapatod győzelméért. Alkalmazva azt a farizeus mondást is, hogy nem rád, hanem érted haragszom. Nagyjából így volt ez a Gyöngyös – Fejér B.Á.L.-Veszprém összecsapás hatvan perce alatt, amely végül egy gólos hazai győzelmet hozott.

Nagyjából a tizedik percben kiabáltam először a tv előtt, és pöttyintettem egy üzenetet Hevesbe, hogy kapus csere, mert a Borbély Maci csak szedte ki a labdákat a hálóból. És ennek ellenére mégis vezetgetett a csapat. 10-12-nél teljesen elszakadt a cérna, mert eltűnt az adás a netről, de boldog voltam, amikor sms-en jelezték, hogy a szünetben kettővel mi “megyünk”. 

fotó: Cseh Péter

Aztán, amikor 20-20-nál utolértek a “sárgák”, megint cirkuszoltam és dobtam vissza az sms-t, hogy miért nem cserélünk már a belső posztokon, mert a fáradtságtól leült a csapat. Ja és azt is , hogy  Borbély Ádit vissza a kapuba, mert most meg Miklós Geri fogyott el a háló előtt,  a hihetetlenül izgalmassá vált adok – kapokban. Egyszer pedig felszisszentem, amikor a kommentátor úr izgalmában, túlzott elkötelezettségében valami olyat mondott, hogy fel kéne már törölni a padlót a Veszprémmel. Mert ő is drukkol az övéinek, a tavalyi kettős vereség törlesztésért, hiszen abban a tudatban közvetít, hogy a Tatabánya és a Fradi legyőzése után nehogy már őket ne verjük meg. Érzelmek, dühkitörések a lelátón a pályán és itthon a fotelben. De a fenébe is, ebben a kiélezett helyzetben hogy lehet hármas (!!!) emberhátrányba kerülni a védekezés és a támadás kulcsembereként piros lapot kapni, a kelleténél gyorsabban ellőni a labdát, a frissebbeket nem időben pályára tenni és  lehetne még tovább kérdezni, mert kintről könnyű pofázni, bent a pályán és az oldalvonal mellett viszont gyors döntéseket kell hozni. Mindent a győzelemért.

fotó: Cseh Péter

Aztán mindennek a végén megkapod a sportszerű, korrekt választ az összes kérdésedre Tombor Csaba vezetőedzőtől: fegyelmezetlenségünknek köszönhetően hármas emberhátrányba kerültünk. A hajrában elfáradtunk, amiben lehet, hogy én is hibás vagyok, hiszen nem forgattam jól a csapatot.

Tényleg nyerhető meccs volt, mert a fiúk mindent megtettek a győzelemért. Ráadásul most a komplett Gyöngyös ellen. Igazán, idegenbeli bravúr pont(ok) lehettek volna. Kár érte. Még akkor is, ha az ellenfél volt az esélyesebb… 

/Donát Tamás/

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztom!