Gólgazdag városi ütközet

A BL résztvevő, 26-szoros magyar bajnok, Telekom Veszprém ellen léptünk pályára szombat este a Veszprém Arénában.

A bajnokságban immár hatodik alkalommal igyekeztünk felvenni a küzdelmet nagynevű ellenfelünkkel szemben.

A mérkőzést megelőzően ünnepélyes keretek közt köszöntötték a 40 éve Magyar Népköztársasági Kupát nyert Bakony Vegyész TC csapatát.

Parádés Balogh védéssel, majd egy Gál góllal indult az első félidő, és egy Hári találat után 0-2-t mutatott az eredményjelző. A rohanós kezdésnek köszönhetően kevesebb, mint 5 perc alatt már 10 gólt láthatott a közönség. 5-5-ig egyenlő arányban estek a gólok, mely után sorozatban hármat kaptunk, amit Ludmánnak sikerült megszakítani. Gyorsan megmutkozott a Telekom erőfölénye, egy újabb, ezúttal 4-0-ás rohammal növelték előnyüket (10. perc 12-6) A 13. percben Éles József időt is kért. Szinte semmi nem akart sikerülni, helyzeteink kimaradtak, rengeteg eladott labdánk is volt, a védelem tehetetlen volt a világsztárokból álló együttes ellen. Mindössze két Éles és egy újabb Ludmán gól született hat perc alatt és gyorsan tízre nőtt a különbség (19. perc 20-10). A félidő végéig ez tovább nőtt, bár Szrnka is megszerezte első gólját, többet már nem sikerült a csapatnak a félidő végéig hozzátenni (30. perc 26-11).

Fotó: Cseh Péter

A második félidő Hári Levente értékesített büntetőjével kezdődött, melyre válaszként Lauge is rögtön gólt szerzett. Voltak szép momentumaink is az első percekben. Tóth, Machac és Stranigg is gólra váltotta helyzetét, valamint a kapuban álló Miklós Gergő sem hagyta, hogy hibátlan mérleggel tudjanak nekünk büntetőt lőni, a 35. percben parádésan védte Elíssonét.
A folytatásra azonban nem sikerült ezeket a pillanatokat átvinni, egy újabb Hári és két Éles gólnál tudtak csak szurkolóink örülni (43. perc 37-18). Az utolsó tíz percben Hárit Molnár váltotta a bal szélen, aki folytatta poszttársa remeklését, négyszer is megzörgette Cupara hálóját (54. perc 44-27).
Gál is megmutatta, hogy a nagy hátrány ellenére tudnak még küzdeni, kétszer betalált  közte a mérkőzés utolsó gólját is neki sikerült megszerezni, keretbe foglalva ezzel a 60 percet (49-30).

K&H liga, 20. forduló, Telekom Veszprém – Fejér-B.Á.L. Veszprém 49-30 (26-21)

Telekom Veszprém:  Corrales R. (K) 7/18, Cupa V. (K) 3/22, Nilsson A. 1, Elísson B. 6, Ligetvári P. 6, Marguc G. Rasmus L. 2, Strlek M. 3, Lukács P., Elderaa Y. 5, Ilic Z. 9, Pechmalbec D. 5, Vailupau M. 11, Sipos A.
Vezetőedző: Momir Ilic

Fejér-B.Á.L. Veszprém: Balogh T. (K) 6/32, Miklós G. (K) 5/28, Tóth P. 2, Csizmadia L., Hári L. 5, Éles B. 4, Fercsik D., Stranigg J. 3, Ludmán M. 3, Molnár B. 4, Szrnka L. 2, Bugyáki D., Vetési B. 2, Gál D. 3, Szatmári B.
Vezetőedző: Éles József

Játékvezetők: Kovács Tibor, Mándli Balázs

Kiállítások: 8 perc, ill.,  – perc

Hétméteresek: 2/1, ill. 3/3

Sajtótájékoztató: https://www.facebook.com/watch/live/?ref=watch_permalink&v=1676759582763855

A mérkőzés után balszélsőnket Hári Leventét kérdeztük, aki hibátlan mérleggel 5/5-el zárt.

„Tudtuk, hogy nem mi leszünk a találkozó esélyesei. Ennek ellenére próbáltunk felszabadultan játszani, illetve gyakorolni azokat a taktikai elemeket, amiket a héten átvettünk, ami hellyel-közzel sikerült is . Dolgozunk tovább, hogy a számunkra fontos mérkőzéseken a legjobb formánkat tudjuk mutatni!”

Hári Levente

Következő ellenfelünk a Ferencváros csapata lesz, akiket hazai pályán, a Március 15. Sportcsarnokban fogadunk.

Időpont: 2023. április 15. szombat, 18:00

#hajravkkft

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztom!