Győzelemmel zártuk az évet

A K&H Férfi Kézilabda Liga 13. fordulójában a QHB-Eger csapatát fogadtuk szombaton

Az őszi szezon záró mérkőzésén a bennmaradás szempontjából is létfontosságú két pont megszerzése volt a célunk. Hosszú ideje nem örülhettünk már győzelemnek és szerettük volna szurkolóink előtt szépen, az első hazai siker megszerzésével zárni az évet.

Fotó: Baumann Béla

Balogh védése után Nourelden Khaled szerezte meg a mérkőzés első gólját, amit Bugyáki találata után még háromszor megismételt balszélsőnk (8. perc 5-2). A lendületből a folytatásban sem vett vissza a csapat, a nagyon jól működő védekezés és Balogh hárításai mellett sorozatban öt gólt szereztünk (19. perc 10-5). Időt is kért Tóth Edmond, az ellenfél vezetőedzője. Ez felrázta az egrieket. Góljukra Tarabochia még válaszolt, de utána megtorpant kicsit a játékunk.

Több hibát is elkövettünk, labdákat adtunk el, miközben közel hat percig nem találtunk az ellenfél kapujába. Ennek ellenére csak kettővel csökkent a megszerzett előnyünk (25. perc 10-7). Egy újabb Khaled találat szakította meg gólcsendünket. Ágoston Áron, egykori hálóőrünk bravúrjaival a szünetre visszajöttek mínusz kettőre a Heves vármegyeiek (30. perc 12-10).

Fotó: Baumann Béla

A pihenőről az egriek jöttek vissza jobban. Három gólt szereztek egymás után, amivel a mérkőzésen először és utoljára vették át a vezetést (34. perc 12-13). Nem törte meg csapatunkat az ellenfél igyekezete, gyorsan magunkra találtunk. Djukic egyenlített, majd Khaled duplájával rögtön visszaállt a rend a pályán (39. perc 15-13).  A vendégek többször is visszajöttek egy gólra, sőt még egyenlítettek is az utolsó nagy hajrára (49. perc 17-17).

Nekünk azonban sikerült az, ami már annyiszor nem. Nem fáradtunk el a végére, sőt új lendületet szereztünk az utolsó 10 percre és végre minden összeállt. A győzni akarás hajtotta tovább a csapatot. Az egyébként bravúrt-bravúrra halmozó Ágoston kapuját ötször vettük be egymás után (56. perc 22-17).
Időt is kért az Eger. Igaz, hogy ezután most ők lőttek három gólt sorozatban, de a győzelmet már nem engedtük ki a kezünkből (60. perc 24-21).

Tarabochia Marko irányító-átlövőnket és Grünfelder Péter beállónkat faggattuk a mérkőzés után

Tudjuk, hogy több pontot érdemlünk a bajnokságban, ezért ezt szerettük volna ma megmutatni.  Jól edzünk és nagyon jól érzem magam a csapatban, úgyhogy nagyon várom a szezon következő részét.

Tarabochia Marko
Fotó: Baumann Béla

Szerintem a győzelem kulcsa az volt, hogy csapatként küzdöttünk, mindenki küzdött a másikért. Sok jó egyéni teljesítmény volt, ami nagyon kell ahhoz, hogy az ilyen szoros meccsek a mi javunkra dőljenek el. Büszke vagyok a csapatra és remélem, hogy januárban ezen az úton fogunk tovább haladni. Kellemes ünnepeket mindenkinek, jó pihenést és hajrá Veszprém!

Grünfelder Péter
Fotó: Baumann Béla

K&H Liga 13. forduló, Fejér-B.Á.L. Veszprém – QHB-Eger 24-21 (12-10 )

Fejér-B.Á.L. Veszprém: Balogh T. (K) 9/26, Mojsilov M. (K) 0/2, Nourelden K. 9, Grünfelder P. 2, Hári L., Preszter Á., Tarabochia M. 5, Hornyák B., Kristóf M. 2, Szuharev L., Szrnka L., Bugyáki D. 2, Vetési B. 2, Djukic B. 2
Vezetőedző: Danyi Gábor

QHB-Eger: Marczika B. (K), Ágoston Á. (K) 20/44, Kiss G., Hebo R., Tóvízi T. 1, Kavin M., Lezák Á., Döme Sz., Boros B. 1, Nastaj B.1, Száva M. 2, Bajus B. 1, Tóth K. 5, Oliveira E. 6, Maracskó Z. 1, Zennadi A. 3
Vezetőedző: Tóth Edmond

Játékvezetők: Hargitai Gábor, Markó Gábor István

Hétméteresek: 0/1, ill., 4/4

Kiállítások: 10 perc, ill., 2 perc

Mérkőzés utáni sajtótájékoztató:
https://fb.watch/oRdbnavw4x/

Most szünet következik a bajnokságban. Legközelebb a Dabas KC csapatát fogadjuk hazai pályán a tavaszi szezon nyitómérkőzésén.

A találkozó időpontja:
2024. február 3., szombat, 18:00

Köszönjük szurkolóinknak, akik az őszi szezon során végig kitartottak mellettünk, támogattak minket és szurkoltak nekünk! Mindenkinek jó pihenést és kellemes ünnepeket kívánunk! 

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztom!