Győzelmek és továbbjutások szombatja

Tartalmas napot töltött Tatán felnőtt csapatunk, aki először a Tippmix Magyar Kupában, majd a Szerencsejáték Zrt Liga Kupában is összemérte tudását a hazai csapattal.

Elsőként a Magyar Kupa találkozóra került sor, ami a kettő közül a nagyobb téttel bíró összecsapás volt, hiszen itt mindössze ez a 60 perc döntötte el a továbbjutást.

Az első félidőben végig kézben tartva a mérkőzést, fokozatosan növelni tudtuk az előnyünket, és végül 9 gólon tartva az ellenfelünket, 7 gólos vezetéssel vonulhattunk az öltözőbe (9-16).

fotó: Cseh Péter

Az előny a második félidőre olykor már +10-re is duzzadt, azonban a Tata tudott tempót váltani és közelebb tudott kapszkodni. Sőt a mérkőzés végét kimondottan dominálta. Az utolsó gólunkat Szeitl az 54. percben lőtte. Ezt követően már csak Tatai AC gólok estek, ezzel gyakorlatilag a végeredmény a legszorosabb állás is volt egyben. Végül 25-21-re győztünk, így készülhetünk a következő körre.

A rövidke pihenő után, már ismét a pályán találták magukat a csapatok. Ez azonban nagyrészt már formalitás volt, hiszen korábban eldőlt, hogy a VKKFT lesz a csoport továbbjutója.

fotó: Cseh Péter

Talán ez is ott volt játékosaink fejében, hiszen az első félidőben, a korábbiaktól eltérően egyáltalán nem sikerült lerázni az ellenfelet. Sőt végig fej fej mellett haladva, döntetlen (17-17) állt az eredményjelzőn az első 30 perc után.

A Tata lendülete kitartott a második játékrész elején is. Egyszer még a vezetést is sikerült átvennie a hazaiaknak. Végül a 40. perc táján tudtuk a magunk javára billenteni az eredményt. Ekkor fokozatosan kiépítettünk egy 5 gólos előnyt, mely egy híjján kitartott a végéig.

fotó: Cseh Péter

A lefújás pillanatában 28-32 állta az eredményjelzőn, ezzel eldőlt, hogy 100%-os teljesítménnyel jutottunk tovább a Liga Kupa csoport kűzdelméből. A sorozatokban ránk váró ellenfelek kiléte később fog kiderülni.

Ami biztos, hogy ezzel lezárult a januári felkészülési időszak és a következő hétvégén, február 6-án már ismét az NB1-ben lép pályára a csapat egy nagyon fontos, budakalászi vendégszereplés során.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztom!