Három új játékos a fedélzeten

Felnőtt csapatunknak nem nyúlt túl hosszúra a passzív nyári pihenés, hiszen a srácok már második hete végzik Elek László erőnléti edző által kiírt egyéni edzésprogramot.

Ezzel együtt véglegesedett a VKKFT 2021/22-es kerete is. Tömeges változás nem volt, azonban így is vannak távozó és érkező játékosok is.

A szezon végeztével elhagyta a klubbot Szeitl László, Tóth Attila és Szakály Benedek. Míg Füleki Áron felhagyott az aktív játékkal, azonban marad a klubnál és a csapat körüli teendőkben segít. Nekik ezúton is köszönjük, amit a csapatért tettek, és hogy hozzájárultak az eredményes szerepléshez.

Az érkezők névsora három főből áll: Tóth József, beálló a MOL-Pick Szeged csapatától teszi át a székhelyét Veszprémbe, míg Podoba János, kapus posztra, Kurucz Máté pedig jobb átlövő pozícióba érkezik Dabasról.

Hogy kicsit jobban megismerhessük őket, néhány mondatban mindhárman bemutatkoztak.

Tóth József

forrás: pickhandball.hu

1999-ben születtem, Szegeden. Itt kezdtem el kézilabdázni 11 éves koromban. Végig jártam az összes utánpótlás korosztályt Szegeden a 2018/2019-es szezonig. Ekkor mutatkozhattam be a felnőtt csapatban. Szintén abban a szezonban januártól a Ferencvárosnál szerepeltem kölcsönben.

A következő szezont NB1/B-s FKSE Algyő csapatánál töltöttem. 2020/20201-es szezont a Pick Szegednél játszottam újra ahol ismét NB1-es mérkőzéseken tudtam pályára lépni, és az NB1/B csapattal pedig a második helyen zártuk az évet.

Podoba János

fotó: Cseh Péter

2000.07.11-én születtem Budapesten. Dabason nőttem fel. Sportpályafutásom a helyi futballklubnál indult, ahonnan az akkori testnevelő tanárom Kovács István csábított át a kézilabda pályára 12 éves koromban. Mesterem, az akkor a klubnál dolgozó Duleba Norbert kezei alatt nevelkedtem, aki nagyon megszerettette velem a kapus posztot. Dabason a helyi csapatnál kezdtem a játékotm végigjárva a ranglétrát az utánpótlás csapatoktól a felnőtt mezőnyig.

Mindeközben 3 évet kettős igazolással a Kecskemét másodosztályú felnőtt csapatában is eltölthettem a több játéklehetőség érdekében, akikkel idén sikerült kivívni a bajnoki címet. Sokat köszönhetek mindkét klubnak, de eljött az ideje, hogy kiszakadjak az otthoni közegből és új célokat tűzzek ki magam elé. Nagyon hálás vagyok Istennek, hogy megadatott ez a lehetőség számomra a Veszprémi KKFT csapatánál.
Szabadidőmet pihenéssel és a barátaimmal töltöm szívesen.

Kurucz Máté

forrás: vehir.hu

8 évesen kezdtem a kézilabdát Veszprémben az Éles Kézisulinál. Pár év elteltével igazoltam át a Telekom Veszprémbe, majd onnan a Dabasba. Dabason töltött évem után térek most újra haza.

Tanulást már befejeztem így teljes mertékben a kézilabdára tudok koncentralni. Teljes erőbedobással azon leszek, hogy a következő szezonban is megálljuk a helyünket az első osztályban, és minél hasznosabb tagja legyek a csapatnak.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztom!