HASZNOS ÉS TANULSÁGOS VOLT AZ OSZTRÁK TORNA

Egyre közelebb van a Komló elleni, első forduló a férfi kézilabda NB I-ben a Fejér-B.Á.L. Veszprémnek, amely a harmadik élvonalbeli évét kezdi meg, és még a tavalyinál is nehezebbnek ígérkezik az új idény a Magyar Kupa ezüstérmesének. Ezért is volt nagyon fontos, hogy több felkészülési mérkőzést is játszhatott Konkoly Csaba vezetőedző együttese. A hazai felmérők után az ausztriai villámtornáról hazatérő csapat szakvezetőjét kértük egy rövid értékelésre.

– Több szempontból is hasznos és tanulságos volt a szomszéd országbeli kirándulás – fogalmazta meg röviden a lényeget Konkoly Csaba, aki több játékoshoz hasonlóan szintén újonc Éles József klubjánál. – Nem véletlenül mondtam kirándulást, hiszen a mérkőzéseken kívül csapatépítő programnak is kiváló volt ez a néhány nap. Mert nem csak szakmailag, de emberileg is nagyon fontos, hogy egymásra hangolódjanak a játékosok. Mindenki a lehető legjobban megismerje a társát a pályán kívül is. Azt gondolom, ez a része szinte százszázalékosan megvalósult a múlt héten. Ami azonban szintén lényeges szempont volt, hogy a mérkőzések a lehető legjobban illeszkedtek a felkészülésünkbe. Igazán hálásak lehetünk vendéglátóink meghívásának, akik remek feltételeket teremtettek ahhoz, hogy zavartalanul elvégezhessük a kitűzött feladatainkat. Egy kicsit bezavart csapatkapitányunk, Kristóf Mátyás kézsérülése, viszont örvendetes, hogy a csapat egészségügyi stábja meggyógyította Stranigg Jánost. És kiemelendő, hogy bár a döntőben kikaptunk a rutinos, nemzetközi tapasztalatokkal is felvértezett szlovén, bajnoki harmadik helyezettől, a Gorenje Velenjétől, az első játékrészben viszont nagyon jól teljesített a csapatunk, 39-32 (20-18). Jelét adva annak, hogy a fiatalságunk, gyorsaságunk továbbra is lehet az egyik erényünk a bajnokságban is.

fotó: Cseh Péter

Konkoly Csaba beszélt arról is, hogy a rajtig milyen finomhangolások szükségesek leginkább.

– Folyamatosan frissíteni kell az újonnan tanultakat, hogy rutinná váljon a bajnokság kezdetéig, például, hogy feszesebb legyen a védekezésünk. A támadások előkészítése pedig még nagyobb pontosságot kíván. Azt hiszem, ezek begyakorlására van még időnk – értékelte az eddig tapasztaltakat a vezetőedző.

Mivel új a mester, új csapat épül a Fejér-B.Á.L. Veszprémnél, nagy szerepe lesz a koncentrációnak, egymás segítésének. Már csak azért is, mert az első három-négy fordulóban lehet létszükségleti pontokat gyűjteni a riválisoktól. Hiszen hazai pályán a Komló, a Cegléd és a Dabas ellen győzelmi esélyekkel léphetnek pályára Éles Benedekék.

/Donát Tamás/

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztom!