Hatalmasat javult a szünetben a VKSE

  • (forrás: Vehirsport)
  • 2016.10.30
Éles József tanítványai magabiztos győzelmet arattak a vendég Csurgó U23 ellen a másodosztályú kézilabda-bajnokság vasárnap délutáni találkozóján.

Verhető ellenfél, a két győzelem mellett egy döntetlent és három vereséget számláló Csurgó juniorjai érkeztek vendégsébe a Veszprémi KSE együtteséhez az NB I/B Nyugati csoportjának vasárnapi találkozóján.

A Somogy megyeiek ébredtek korábban, kétgólos előny harcoltak ki tizenkét perc játék után. A VKSE védekezése nem mutatott kellő feszességet, a szintén fiatal erőkből álló Csurgó könnyedén játszotta át a bakonyi reteszt. A veszprémi támadógépezet azonban termelt annyit, hogy ne legyen baj: Szobol Zsolt, Füleki Áron és Vasvári Ádám vitte hátán a csapatot (8:6).

Újabb tíz perc játék után is három volt a csurgói előny (22. perc: 11:14), ezt dolgozta le a jobban hajrázó Veszprém a kettős játékengedéllyel játszó – Balatonfüredről érkező – Vasvári Ádám vezetésével (30. perc: 17:17).

 

LEGYŐZTE A CSURGÓT A VKSE (ARCHÍV FOTÓ)

Fordulás után sokkal szervezettebb, harapósabb védőfalat húzott fel a bakonyi alakulat, amely nyolc perc alatt 6-0-s szériát produkált (38. perc 23:17).

Időt kért a vendégek mestere, de a hazaiak a folytatásban is remekül tették a dolgukat hátul, így a kisebb technikai hibák is belefértek támadásban. A hajrában egyszer még megvillantotta tudását a Csurgó, amely 3-0-s sorozattal közeledett. Az Éles-csapat azonban hideg fejjel kézilabdázott, s magabiztos teljesítménnyel tett arról, hogy a végén elmaradjon a dráma (34:31).

A fiataljait tűzben tartó Veszprém megérdemelten tartotta otthon a pontokat.

Férfi kézilabda NBI/B, Nyugati csoport, 7. forduló:
Veszprémi KSE–Csurgói KK U23 34:31 (17:17)
Március 15. utcai sportcsarnok 80 néző. Vezette: Bócz, Wiedeman.
Veszprém: Koncz – Végh Z. 2, Szobol 5 (1), Füleki 4, Vasvári G. 3, Vasvári Á. 10, Márkus 1. Csere: Csíki, Szász (kapusok), Lovas 1, Kovács Gy., Bonyhádi 2, Bándi 2, Tóth M. 3, Végh Sz., Heiczinger 1. Edző: Éles József.
A Csurgó legjobb góldobói: Varjú 8 (4), Hanusz, Mátó 6-6, Szkokán 5. Edző: Bencze József.
Kiállítások: 8, ill. 4 perc.
Hétméteresek: 1/1, ill. 4/4.

Edzői értékelések

Éles József: – Rosszul mentünk bele a meccsbe, gyakorlatilag onnan lőtt gólt az ellenfelünk, ahonnan akart. A félidőben átbeszéltük a javítani valókat, s igazi csapatként tértünk vissza a pályára. Fegyelmezetten kézilabdáztunk, ehhez párosult egy jó kapusteljesítmény, így tudtuk a magunk javára fordítani a meccset.

Bencze József: – Sok hibával tarkított mérkőzésen kaptunk ki. A második játékrész elején az öltözőben maradt a csapatom, ez pedig megpecsételte a sorsunkat. Jobb volt ma Veszprém.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztom!