Helycserés támadás?

Ha és amennyiben igaz a mondás, hogy minden csoda három napig tart, akkor a Fejér B.Á.L. Veszprémnél éppen lezárható Fazekas Gergő átigazolási ügye. És mindenki tiszta fejjel, a szokásos elkötelezettséggel, nagyfokú alázattal léphet pályára a Budakalász ellen. Főleg Geri, akinek góljaira, jó játékára ismét nagy szükség lesz. És persze a többiekére is.

Ugyanis helyzet van. Nem nagy. Csak közepes. Ki-ki meccset játszanak a riválisok egymás ellen. Amolyan presztízs karakterűt, ahogy annak idején Mocsai Lajos professzor úr fogalmazott.

fotó: Szűcs Attila

Ki-ki meccset nem csak a bajnoki aranyéremért, a kiesés elkerüléséért játszani, de a közép mezőnyben is. Óriási túlzással, életre-halálra. Ez következik szerda este (18 óra) az Arénában is, hiszen Csoknyai István edző együttese egy meccsel többet játszva és két ponttal többet szerezve a hetedik a tabellán. A Tombor Csaba mester vezette alakulat pedig a közvetlen sarkukban állva a nyolcadikak. Ebből következik a középmezőny ki-ki derbije. Hazai siker esetén helycsere van a tabellán. A vendég győzelem pedig a Kalász lépéselőnyét is jelentheti.

Az élvonalbeli párbaj a felek között 1-1. Mindegyik együttes hazai pályán aratott meggyőző különbségű győzelmet az elmúlt idényben. A varázsgömb szerint most akkor Fejér B.Á.L. újabb győzelme következik. Nincs esélyese a találkozónak. Két hasonló képességű, tudású csapatról van szó. Az egyetlen különbség, hogy a magyarok alkotta hazai gárda várja a vegyes nemzetiségű, jó képességű kézilabdázókat felvonultató ellenfelét.

És vannak még egyéb mozgató rúgói is a nagy érdeklődéssel várt összecsapásnak. A lelátóról drukkol az övéinek Éles József klubtulajdonos, aki több, mint tíz évig harcostársa volt Csoknyai Istvánnak. Most ellenfelek lesznek egy órára. A másik kispadon ül Tombor Csaba mellett Fazekas Nándor. Akik egyébként egy rövid ideig egy csapatban szerepeltek. De egy klubban az biztos. És ha ehhez még hozzá tesszük, hogy a „kalászosok” masszőre, Bendó Csaba, aki annak idején jobbszélsőként száguldott Veszprém mezben, ez további pikantériát ad a szerda esti bajnokinak…   

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztom!