Hitchcock-i végjáték

A világhírű filmrendező, Alfred Hitchcock ipari tanuló volt, ahhoz a forgatókönyvhöz, amit a Veszprémi KKFT bemutatott a Gyöngyös elleni, élvonalbeli bajnoki kézilabda mérkőzésen. Ez igazi krimi, óriási dráma volt. Ilyen csak nagyon ritkán látható. Amikor az ember úgy érzi, hogy pillanatokon belül megőrül, megbolondul. Az egyik pillanatban még szárnyal, aztán átkozódik, a végén pedig majd szétveti a boldogság. És mindez 14 másodpercbe összesűrítve.

fotó:Cseh Péter

Az várható volt, hogy izgalmakat okozó, ki-ki meccset játszik egymás ellen a tabellán egymás sarkában álló két együttes. Mint ahogy ahhoz sem fért kétség, hogy mindez az összecsapás végére fokozódik és  szinte elviselhetetlenné csúcsosodik. Na, de ennyire?

Pedig volt olyan időszak, amikor ennek nem volt semmi előjele. Hiszen a VKKFT 12-7-nél már öt góllal is vezetett. A 17-17-es félidő után aztán senki nem tudott a másik fölé kerekedni. Így érkeztek a csapatok az utolsó perchez, amikor a Gyöngyös támadatott az egyenlítésért, de kimaradt. Tombor Csaba vezetőedző ezt követően néhány passz után időt kért. Tizennégy másodperccel a vége előtt támadhattak a veszprémi fiatalok, de eladták a labdát, amiből azonnal indultak a gyöngyösiek és a hosszú alsó sarok felé ellőtt labdát a kapus kispárgázta. 2 másodperccel a vége előtt!!! Így győzött újra a Veszprémi KKFT egy góllal, 29-28.

fotó:Cseh Péter

És akkor, ahogy a krimi filmekben szokásos, a legvégére kívánkozik, ennek a drámának a főszereplője, BORBÉLY ÁDÁM! A lefújás pillanatában nem véletlenül volt a nyakában az összes játékostársa. Maci, ez a negyven százalék feletti teljesítmény feledhetetlen marad!

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztom!