Hullámvasúton

Egy alsóházi, (de kiesési is) rangadón, hazai pályán elszenvedett öt gólos (29-34) vereség után nincs különösebb indoka a „bírózásnak”. Még akkor sem, ha igény lenne rá. Egy biztos: a hazai szurkolók is megdöbbenve fogadtak néhány játékvezetői ítéletet. De volt ám a másik oldalon is méltatlankodás a fújások miatt. Ilyenkor szokták egyértelműen levonni azt a következtetés a sípmesterek: ha mindenki neheztel ránk, akkor biztosan jól tettük a dolgunkat. De nem!

Ami kétségtelen, hogy ez az össze-vissza fújdogálás a Fejér-B.Á.L. Veszprém fiataljait alaposan megzavarta, mert a majd két NB I-es év alatt nem találkoztak még ilyen „nyomással”. Ismét a játék egyik nehezen viselhető új elemével ismerkedhettek meg a fiúk. Egyébként is kapkodás, bizonytalanság, hétméteres és ziccerek rontása jellemezte a szintén veszélyes zónában lévő Dabas elleni produkciót. Ami kicsit értelmezhetetlen, mert az egy héttel ezelőtti, Eger elleni derbin sokkal nagyobb volt a tét. A mostani nagy akarás görcsössé vált. A védekezés stabilitása meg sem közelítette, amit egyébként tud a csapat. Gyors, könnyű gólokat kapott az együttes. Amire többször elkapkodva, azonnal akart válaszolni az együttes. Ezzel segítve a remek formában, sokszor kottából védő ellenfél rutinos kapusát, Pallagot. Amíg az ellenfélnél voltak extra teljesítmények – amit persze nem csak lőtt gólok száma határoz meg – addig „itthon” ezúttal hiányzott a higgadtság, a pontosság és a taktikai fegyelem betartása is. Méghozzá a krízis pillanatokban nem sikerült kordában tartani az ellenfelet, amely voltaképpen öt perc alatt olyan előnyhöz jutott 23-23 után, amely már kezelhetetlenné vált.

fotó: Cseh Péter

Azért kellemetlen és fájó ez a nem tervezett vereség, mert a megszerezhető két ponttal már végleg lezárható lett volna a lehetséges kiesésről beszélgetni. Így viszont matematikailag továbbra is benne van a pakliban ez a kártyalap is. Így a győzelem-vereség hullámvasútján ülve egyelőre marad a bizakodás, bizalom a csapat iránt.

Ráadásul a hátralévő öt bajnoki fordulóban, legyen akár itthoni (Tatabánya, FTC) vagy idegenbeli (Budakalász, NEKA, Csurgó) összecsapás, legalább kell két-három pont a megszerezhető tízből a nyugodt bent maradáshoz…

/Donát Tamás/

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztom!