Ifjúsági csapattal két fronton?

Harmadszor lesz Fejér-B.Á.L. Veszprém – Telekom Veszprém NB I-es, városi férfi kézilabda rangadó a pályaválasztó szempontjából. Ami persze már az ötödik lokál derbi. És akár mennyi is lesz még, ez a párosítás a sportág ünnepét jelenti. Mindig.

Magyar Kupa döntő (Fotó: Cseh Péter)

Azzal, hogy Éles József klubja a nemzetközi porondra is kilépett, kiharcolva az Európa-liga csoportkörében való részvételt, még inkább igazi brand-nek számít ez a megyeszékhelybeli sportesemény. Hiszen a kézilabdázás kontinens újonca a rekord magyar bajnoki cím, a legtöbb Magyar Kupa győzelemmel büszkélkedhető, a Bajnokok Ligája négyes mezőnyében egyedüli magyar együttesként rendszeresen részvevő, ott három döntőt is játszott, világklasszisokat felvonultató együttest fogadhat az arénában. Azért is ott, mert hátha több szurkoló lesz kíváncsi erre a feltétlen kuriózumnak számító mérkőzésre, mint eddig.

Magyar Kupa döntő (Fotó: Cseh Péter)

A csapatok közötti tudáskülönbség ismert. Hiszen a legmagasabb osztályban mindössze csak három éve szereplő, tehetséges magyar fiatalok alkotta gárda fogadja, a több, mint négy évtizede ott kézilabdázó, Európa egyik legjobb együttesét. Vagyis a mostani találkozónak sem az eredménye a fontos. Pláne úgy, hogy Konkoly Csaba vezetőedző egyelőre csak sejti, hogy milyen lesz a kezdő hetese, mert éppen egy csapatra való sérültje van, de lehet, hogy még annál is több, mert a csapatkapitány, Kristóf Mátyás Göppingen-ben térd szalag szakadást szenvedett…

A “vendégeknél” is van (lesz) sérülés miatti hiányzó. Momir Ilic mester a Magdeburg elleni “űrkézilabda” után nincs ennyire nehéz helyzetben. Hiába futtatták velük kétszer is körbe a Földet a németek és lehetnek ettől fáradtabbak a Telekom játékosai, bőven van kiből összerakni pihentebb gladiátoraiból a keretét.

Lesz egy újabb bajnoki gála mérkőzés, amelyen a felek kipihenhetik a kupa fáradalmakat. Hiszen Éles Benedekékhez kedden már a svájci Schaffhausen érkezik. Ligetvári Patrikékra pedig a lengyel Plock vár.

Ami elmondhatatlanul szomorú: annyira nehéz és kilátástalan helyzetbe került Éles József klubja, hogy ez példátlan. Ezért két fronton is ifjúsági csapattal kénytelenek felvenni a küzdelmet a riválisokkal. A nagy kérdés: hogyan tovább?…

Ezért szombaton a jelszó: HAJRÁ, VESZPRÉM!…

/Donát Tamás/

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztom!