Igazi csapatmunka-győzelem a Budakalász ellen

A magyar bajnokság 15. fordulójában a Budakalászt fogadtuk a Március 15. úti Sportcsarnokban szombat este. A Schaffhausen elleni Európa-liga mérkőzésen mutatott játék képe alapján reménykedhettünk, hogy az ottani teljesítményt átmentve az NB1-re, szép győzelmet könyvelhetünk majd el.

Fotó: Cseh Péter

A mérkőzés a még mindig sérüléssel bajlódó Pulay góljával indult, a vendégek azonban rögtön hármat lőttek egymás után (6. perc 1-3). Ezt ismét jobbátlövőnk találata szakította meg. Nem engedtük el az ellenfelet. Hári gólja, egy Balogh védés és balszélsőnk értékesített büntetője után a 13. percben egál volt az állás (5-5), majd egy újabb Pulay góllal a vezetést is átvettük. Az ezt követő percekben fej-fej mellett haladtak a csapatok. Szmetán találatával a 24. percben tettünk szert két gólos vezetésre (13-11).
Az első félidő utolsó öt percében Éles két góljának és a kapuban bravúrt-bravúrra halmozó Balogh védéseinek köszönhetően két gólos előny birtokában mehettünk a szünetre (15-13).

Pulay Gábor (fotó: Cseh Péter)

A kiválóan játszó, hét gólig jutó Ludmán találatával indult a második félidő. Ezt követően Hári és Éles Beni lövését a vendégek kapujában álló Váczi védte, feljött egy gólra a budakalászi csapat (35. perc 16-15), Konkoly Csaba időt is kért. Ennek ellenére újabb két vendég találat született és átvették a vezetést (16-17). Egészen a 46. percig kiegyenlített mérkőzést láthattunk, egy-két gólos különbség jellemezte ezt az időszakot (20-21). Ezek után olyat produkált a csapat, amitől még az oldalsó lelátón lévő szurkolók is extázisba kerültek. Csapatunk kiválóan játszva, egy 9-0-ás sorozatot tett le a pályára (55. perc 29-21).

Ludmán mellett Pulay is kimagasló teljesítményt nyújtott, kilenc góljával hívta fel magára a figyelmet.
A szurkolók biztatása mellett nem is volt kérdés, hogy az annyira várt siker ezúttal nem marad el.
Ezt a nyolc gólos különbséget sikerült a hatvan perc végére is megtartani (32-24).

Egy végig egymásért küzdő, remek egyéni teljesítményeket is bemutató CSAPATMUNKA végén újra bizonyítani tudtunk, a mellettünk végig kitartó szurkolóink előtt. Köszönjük a bizalmat és a támogatást!

A mérkőzés után Konkoly Csaba vezetőedzőnk, Balogh Tibor kapusunk és Bugyáki Dávid csapatkapitányunk értékelték a látottakat

„Már nagyon régóta vártunk arra, hogy átszakadjon az a bizonyos gát, mert én vallom, hogy az a munka, amit elvégeztünk eddig és a nemzetközi kupa szereplésnek is egyszer profitálnia kellett. Az meg külön öröm, hogy szakmailag is úgy nézett ki ez az egész, hogy végig bírtuk, azt a védekezési fegyelmet, az extra kapus teljesítménnyel. A Tibi teljesítményét ki is emeltem az öltözőben, hogy volt egy olyan pillanat, amikor újra átvette a Budakalász a vezetést 2 góllal és abból ő ziccert védett és abból újra tudtunk építkezni fejben is és taktikailag is. Ez nagyon jó volt a mai napban. Az hogy most végig bírtuk a végjátékot is és meg tudtuk azt a feladatot oldani, hogy nem kapkodtunk bele, ez óriási élmény volt egy részt, másrészt meg boldogság, hogy szakmailag ezt így hozta le ez a fiatal csapat.”

Konkoly Csaba
(Fotó: Cseh Péter)

„Én nagyon büszke vagyok a csapatra, hiszen egész mérkőzésen azt gondolom, hogy nagyon fegyelmezettek voltuk. Voltak periódusok, amikor a Budakalász elment 2-3 góllal. A második félidőben, amikor a Dani lehúzta a rolót, akkor kicsit megmondom őszintén megijedtem, hogy nehogy az legyen megint, mint az előző fordulóban, hogy jól játszunk, jól játszunk, és egyszer csak belefáradunk, vagy belefásulunk. Nem! Pont az ellenkezője történt, megráztuk magunkat. Még egyszer mondom, nagyon büszke vagyok a csapatra! A védekezés is nagyon feszes volt, nagyon harcoltunk a védelemben, a támadásban is jöttek azok a dolgok, miket megbeszéltük az öltözőben. Nagyon gratulálok mind a két csapatnak, mert azt gondolom, egy nagyon jó mérkőzés volt.”    

Balogh Tibor   
(fotó: Cseh Péter)

„Elég nehezen indult a mérkőzés számunkra, de utána szerencsére sikerült javítani a játékunkon. A második félidőben pedig nagyon összeállt a védekezésünk, amihez elengedhetetlen segítség volt Tibi teljesítménye is a kapuban és egy 9-0-ás sorozattal el tudtuk dönteni a mérkőzést. Tudta mindenki, hogy fontos mérkőzés lesz, nagyon szerettük volna már újra győztesként elhagyni a pályát. Úgyhogy nagyon örültünk a megszerzett pontoknak, reméljük ezt a teljesítményt állandósítani tudjuk.”

Bugyáki Dávid
(fotó: Cseh Péter)

K&H Liga 15. forduló: Fejér-B.Á.L. Veszprém – CYEB Budakalász: 32-24 (15-13)

Fejér-B.Á.L. Veszprém: Balogh T. (K) 16/39, Miklós G. (K), Tóth P. 1, Éles Zs., Simon M., Szmetán P. 1, Hári L. 2, Éles B. 6, Fercsik D., Pulay G. 9, Ludmán M. 7, Molnár B. 3, Szrnka L. 1, Bugyáki D., Gál D. 2, Szatmári B.
Vezetőedző: Konkoly Csaba

CYEB Budakalász: Váczi D. 12/ 37, Gjorgesk (K), Kovács D. 2, Tyiskov M., Tóth Sz., Koncz A. 1, Mikhalim M. 2, Vrhovina D., Kiss B. 5, Varjú M. 7, Juric G. 4,Papp B. 1, Sinkovits B. 2, Berényi B., Maracskó Z., Dávid M.
Vezetőedző: Csoknyai István

Játékvezetők: Paska Dániel, Vastag Sámuel

Kiállítások: 6 perc, ill. 10 perc

Hétméteresek: 1/1, ill. 2/2

Mérkőzés utáni sajtótájékoztató:
https://www.facebook.com/watch/live/?ref=watch_permalink&v=2420155334811461
https://www.facebook.com/vkkftveszprem/videos/578410257663514

Legközelebb kedden, az Európa-liga csoportkörének utolsó idegenbeli mérkőzésén lépünk pályára a Montpellier otthonában.
Időpont: 2023. 02. 22. 20:45

#hajravkkft

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztom!