Izzik a csarnok, jön a magyar bajnok

Nagyon nagy meccs, hihetetlen atmoszféra, pokoli hangulat volt, amikor itt bajnoki címet nyertünk a Tatabányával – mondta Kontra Zsolt, világbajnoki ezüst érmes kézilabdázó, amikor emlékeztettem, arra az összecsapásra, amikor a Veszprémi Építők története első aranyérmét nyerhette volna a Március 15. utcai csarnokban, ha csak egy góllal is nyernek Gyurka Jánosék. Ilyés Ferenc már az átalakított, bővített csarnokban élhette át azt a hihetetlen szurkolói nyomást, ami a játéktérre zúdult. A hazai csapatot támogatva, a vendég gárdát bénítva. Nem véletlenül kérdezte a kupa derbi előtt az ex- veszprémi, most már tatabányai sportigazgató, hogy: szerinted sokan lesznek? Garantálom a forró hangulatot, zrikáltam “Fecit” és nem tévedtem.

Éles József klubtulajdonos ugyanis nem véletlenül vitte vissza csapatát a kis csarnokba, mert tudta, hogy az ottani szurkolás plusz erőt, energiát jelent a csapatának, amelynek most az edzője is.

Nos, az elképesztő kupa bravúr valóban a régi szép időket idézte. Egy új generációs szurkoló tábor hajszolta fantasztikus győzelembe a fiatal magyar csapatot. Elképesztő emlékeket is megidézve ezzel. Mint például ahol, Éles József 13 vágott a német Lemgónak, ott fia, Benedek sorsszerűen szintén 13 gólt lőtt a Tatabányának.

fotó: Cseh Péter

Szombaton lehet tovább nosztalgiázni. Hiszen az a Pick Szeged érkezik bajnokként a megyeszékhelyre most a Fejér -B.Á.L. Veszprém vendégeként, amely sokszor megszenvedett ezen a pályán. Igaz, Vladan Matic bajnoki címet is nyert kezdő edzőként itt a “kékekkel”.

És most vissza a jelenbe. Európa egyik legjobb csapata, a címvédő a következő ellenfél az újabb bajnoki fordulóban. Mérhetetlen erőfölénnyel felvértezve minden összevetésben. Dávid és Góliát csatája nem hoz meglepetést. De azzal a felfogással, küzdőszellemmel, játékossággal kézilabdázva, ahogy a Tatabánya ellen pörögtek az “Éles-fiúk” , ismét egymásra találhat csapat és szurkoló tábor a Bajnokok Ligája részvevő ellen.

És igen, nagyon szeretnénk, ha a tavalyihoz hasonlóan, ezúttal is  hosszú percekig rendesen megnyaggatnák a mieink a Mister együttesét…

/Donát Tamás/

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztom!