„Kémek” az Arénában

Alakul ez! A Budakalász elleni bajnokin már volt mini B-közép. Dobosok ütötték a nagytestvér hangszereit. Többször is ütemes vastapsra csattantak a kezek. A végén zúgott a szép volt, fiúk! Tényleg az volt, hiszen a vendégeknek esélyük sem volt a pontszerzésre, 26-19 (15-11).

Tombor Csaba edző együttese végig uralta a középmezőnyös rangadót, amit hét góllal megnyert. Úgy, hogy többször volt labdája a kilenc találat közti eredmény felépítésére. A magyar fiatalok tizenkilenc gólon tartották a külföldi kézilabdázókkal megerősített riválist, ami a játék alapeleme. A kiváló védekezés. Bár ez a szám egy kicsit csalóka, mert Csoknyai István edző csapata sok ziccert kidolgozott. De! Ott volt a védelem mögött Borbély Ádám, aki szenzációsan védve, az őrületbe kergette az ellenfelet, akiknek már megremegett a kezük a hibázástól való félelemtől. Támadásban ismét működött az Éles Benedek – Fazekas Gergő gólgyár, akikhez csatlakozott Széles Ákos is. Szerencsére a sérüléséből felépült Kristóf Mátyás is gyorsan és jól pörgette középről a társait. A negyedik győzelemmel az előkelő 6. a tabellán Fejér-B.Á.L. Veszprém.

fotó: Cseh Péter

És akkor a végén egy kis kulissza titok. Zsigmond György, a korábbi extra klasszis beálló rendszeres “leselkedője” a KisVeszprém összecsapásainak. Hiszen egyrészt közeledik az újonc, NEKA elleni megmérettetése Seregiéknek. Másrészt a mindig kedvenc, népszerű  “Zsiga” az ellenfélről is tud információt vinni főnökének, Sótonyi Lacinak a túlparti akadémiára. Talán ezért is szerepelnek remekül a bajnokságban. Igaz, ezúttal a korábbi játékmester, “Só”, és a szövetségi kapitány, Gulyás István is ott volt az Arénában. További “kémek” is jártak ezúttal az Arénában, hiszen kezdetét vette az átigazolási piac. A nagy dolgok ilyenkor körvonalazódnak. Lásd, Fazekas Gergő a Telekom Veszprémhez történt aláírása. Kicsit tartok attól, hogy Szörnyi Attila menedzser és munkatársa, a korábbi kilencvenötszörös válogatott, Katzirz Dávid csiszolatlan gyémántot is láthatott, mert Éles Benedek hetek óta kirobbanó formában ontja a gólokat. Ő az első az NB I góllövő listáján 61 találatával.

fotó: Cseh Péter

És ha én is “kémkedtem” volna, Borbély Macit sem hagynám Veszprémben, az biztos.

Vajon sajnáljuk a klub tulajdonost, Éles Józsefet, vagy gratuláljunk neki, hogy kapósak a játékosai a tíz év alatt  a semmiből felépített klubjában? Inkább az utóbbi…

/Donát Tamás/

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztom!