Két játékosunkat is műteni kellett

Sikeres vállműtéten esett át irányítónk Pintér Benedek, és Pulay Gábor az elmúlt napokban

Pintér Benedek irányítónk a Ferencváros elleni magyar bajnoki mérkőzésen, egy lövés közbeni faultnál sajnálatos vállsérülést szenvedett, mely műtéti ellátást igényelt. Benit október 25-én az Első Füredi Magánklinikán Dr. Prédl András, ortopéd-traumatológus főorvos operálta meg, melynek során a vállában lévő elülső tokot szűkítették. Játékosunknak most három hétig kartartót kell hordania, utána kezdődhet el az aktív munka és a rehabilitáció, ami várhatóan hat hónapot fog igénybe venni.

Fiatalunk már a műtét napján hazamehetett, akit természetesen mi is megkerestünk. Nagyon céltudatosan és elszántan tekint a teljes felépüléséhez vezető útra. Tettre készen, ugyanakkor semmit nem siettetve várja, hogy megkezdhesse, az ehhez szükséges aktív munkát és gyógytornát.

A füredi magánklinikán nagyon segítőkész nővérekkel és személyzettel találkoztam, a doktor úr a műtétet elvégezte, ami jól sikerült. Ezután megbeszéltük a továbbiakban elsődleges és fontos kérdéseket, majd a doktor úr ismertette, hogy a műtét alatt pontosan mi is történt. Jelenleg 3 hétig kartartóhoz vagyok kötve, mely alapvetően is, de számomra nem kérdés, hogy a legnehezebb rész a teljes felépülésig tartó úton. Egy hosszabb kihagyás vár rám kb. 6 hónap, mely idő alatt a vállam rehabilitációja a legfontosabb és a fizikai fejlődés.  Emellett nem hanyagolom el a mentális fejlődést, hiszen egy ilyen sérülésből nem lehet felállni anélkül, hogy fejben ne legyen erős, fegyelmezett és kitartó az ember – hangsúlyozta Beni.
Nagyon várom, hogy elkezdjem a gyógytornát! Nagyon hiányzik a kézilabda, de egyenlőre a pályán kívülről próbálok segíteni a csapatnak. Semmit nem szeretnék siettetni, számomra a legfontosabb a teljes felépülés, és a 200%-os visszatérés. Ehhez kemény munkára lesz szükség nap, mint nap, de ez most sem lesz probléma
– zárta pozitívan.

Pulay Gábor vizsgálat közben az Első Füredi Magánklinikán

Jobbátlövőnk Pulay Gábor vállát is újra megműtötték. Az ismételt beavatkozást a Szent Magdolna Magánkórházban Gulyás Károly doktor úr végezte Predl Andrással együttműködve. Az újbóli műtét indoka az volt, hogy a korábban operált vállában hegesedések alakultak ki, melyek lövésindításnál fájdalmat okoztak és akadályozták játékosunkat a teljes értékű munka elvégzésében. Pulcsi azóta az óvatos gyógytornát is elkezdte, felépülése szépen, lépésről-lépésre halad. Visszatérésére kb. három hónapot kell majd várni.

Ezúton mondunk köszönetet a klinikák és a doktor urak segítségéért!
Játékosainknak gyors felépülést kívánunk! Várjuk vissza őket a pályára!

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztom!