Két pontos küzdelem Kalászon

A K&H Liga 3. fordulójában Budakalászon léptünk pályára szombat este.

Nem sok babér termett eddig csapatunk számára az Omszki tó partján, az első pontok megszerzése éppen ezért nagyon nehéz feladatnak ígérkezett.

A találkozó első gólját a hazaiak szerezték, de rögtön a mérkőzés elején sikerült akaratunkat érvényesíteni és átvenni az irányító szerepet. Grünfelder Péter egyenlítése után, Mojsilov mutatott be bravúrt a kapuban, Hári pedig büntetőből volt eredményes (6. perc 1-3). A vendéglátók igyekeztek tartani az állást, de balátlövőnk, Draskovics megállíthatatlan volt és sorozatban négy gólt szerzett csapatunknak. Hári is egy duplával tett hozzá, miközben a védekezésünk is kiválóan működött. A félidő felére megnőtt az előnyünk (15. perc 5-9).

Egy közel négy perces rövidzárlat állt be nálunk, miközben egy 4-0-ás sorozattal kiegyenlített a Budakalász. Gólcsendünket végül Szmetán találata szakította meg. A hazaiak ezt követően két gólt is szereztek, ezzel a kezdés után először átvették a vezetést (22. perc 11-10). Jött is Éles József időkérése, mely igen hasznosnak bizonyult. Djukic kétszer zörgette meg a hazaiak hálóját és Hári is hibátlan volt a heteseket illetően. Az utolsó két percre újra mi voltunk előnyben 28. perc (12-14). A pályán azonban hátrányban folytattuk, miután Szrnka Leventét előbb szabálytalanság miatt, majd reklamálásért is büntették, így beállónkat négy percre küldte ki pihenni a bíró páros. Ellenfelünknek, az utolsó másodpercben szerzett góllal végül sikerült kiegyenlíteni, így mentek pihenőre a csapatok (30. perc 14-14).

A második félidőt emberhátrányban kezdük, de a hazaiaknál Mihalin piros lapja egalizálta a pályán is a létszámot. Draskovics szerezte az első gólt, majd ezt követően kiegyenlítetten folyt tovább a mérkőzés, egyik csapat sem tudott ellépni a másiktól. A védelmünk továbbra is jól működött, aminek egyik oszlopos tagja Bugyáki Dávid, nemcsak ennek írányításával, hanem góllal is hozzájárult a közöshöz (37. perc 18-18). Mojsilov-ot a kapuban váltó Balogh bravúros védéseivel és elöl a pontos támadás befejezéseinkkel jó negyed órányival a vége előtt kettővel mentünk (44. perc 19-21). Igaz, hogy a kiegyenlítés újra sikerült a Kalásznak, de a hátralévő időben a vezetést már nem sikerült átvenniük. Csapatkapitányunkat Kristóf Mátyást – aki sérülését követően szinte egy teljes szezonnyit kényszerült kihagyni -, újra a pályán üdvözölhettük, és kétszer is fontos pillanatban segítette góljaival a csapatot (51. perc 23-24). Óriási küzdelem folyt a pályán, mindenki ami tudott hozzátett. Fiatal irányítónk, Pintér Benedek is betalált (59. perc 27-28).

Fotó: Szűcs Attila

Körömrágós utolsó másfél perc következett. Varjú hetesével még egyenlített a hazai csapat, de Hári a negyedik büntetőjét is hibátlanul lőtte (28-29). Megvolt újból a hazaiak esélye a pontszerzésre, de az ekkor a kapuban álló Balogh, óriási védésével megakadályozta ebben az ellenfelet. Az utolsó 10 mp-ben a két gólos győzelemért támadhattunk, és bár a labda a hálóban kötött ki, az már időn túl esett (60. perc 28-29).

Köszönjük szurkolóink támogatását, akik szinte hazai pályát teremtve járultak hozzá a győzelemhez, és a szezon első pontjainak a megszerzéséhez! 

K&H Liga 3. forduló, CYEB-Budakalász – Fejér-B.Á.L. Veszprém 28-29 (14-14)

CYEB-Budakalász: Bíró B.(K), 1/3,  Tót M. (K) 10/36,  Kovács D. 4, Tyiskov M. 4, Tóth Sz., Mikhalin M., Ranisavljevic S. 1, Vihovina D., Kiss B. 3, Halász J., Varjú M., Juric-Grgic J. 5, Siklós-Szondi B., Sinkovits B. 5, Berényi B., Dávid M.
Vezetőedző: Csoknyai István

Fejér-B.Á.L. Veszprém: Balogh T. (K), Mojsilov M. (K), Nourelden K., Grünfelder P. 2, Szmetán P. 2, Hári L. 7, Preszter Á. , Hornyák B. 1, Kristóf M. 2, Pintér B. 1, Szuharev L. 2, Szrnka L., Bugyáki D. 1, Vetési B., Djukic B. 5, Draskovics G. 6
Vezetőedző: Éles József

Játékvezetők: Paska Dániel, Vastag Sámuel 

Hétméteresek: 5/2, ill. 4/4

Kiállítások: 10perc ill., 16 perc

Mérkőzés utáni sajtótájékoztató: https://fb.watch/n6gVF9izaC/

Mojsilov Milos mondhatjuk lehúzta a redőnyt a hazaiak előtt.

A mérkőzés után ő értékelte a csapat és a saját teljesítményét is.

Elsősorban büszke vagyok a csapatomra, ahogy lejátszotta ezt a meccset. Első perctől kezdve az utolsóig vért izzadva mindent megtettek, hogy megszerezzük első pontjainkat. Ezzel remélem betörtünk a jeget. Ez a csapat tehetséges, sokra képes és sok a dolgunk, hogy továbbra is ilyen keményen és bátran játszunk.
Köszönöm minden szurkolónknak, aki ellátogatott a meccsünkre! Segítség volt számunkra az ő hangjuk a kritikus periódusokban a meccsen.
Ami magamat illeti, nem volt nehéz dolgom ilyen agresszív védekezés mögött védeni és védéseket bemutatni. Öröm védeni, amikor így védekezünk és bízom benne, hogy ezt a formát lemásoljunk a következő meccseinkre.

Következő mérkőzésünkön hazai pályán fogadjuk az előző szezon bajnoki ezüstérmesét , a Bajnokok Ligája résztvevő OTP Bank-Pick Szeged csapatát.

A mérkőzés időpontja: 2023.09.23., szombat, 18:00

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztom!