Kettős érzelmek hétvégéje

A K&H Férfi Kézilabda Liga 26. fordulójából előrehozott mérkőzésen a QHB-Eger vendégeként léptünk pályára pénteken

Archív fotó: Cseh Péter

A kiesés ellen élet-halál harcot vívó hazaiak ellen ez volt a szezon, és egyben utolsó idegenbeli mérkőzésünk az élvonalban. Az Egernek mindenképp szüksége volt a pontokra a bennmaradás szempontjából. Vezetőedzőnk, Danyi Gábor azt kérte a fiúktól, hogy normális hozzáállással, és olyan teljesítménnyel lépjenek pályára, ami méltó ránk. Ez sikerült is, és egy végletekig kiélezett mérkőzést láthatott a közönség.

A hazaik gólja után Draskovics Gellért egyenlített. Remekül kezdett kapusunk is, Balogh Tibor. Az ő védései után Grünfelder Péter és Hári Levente találataival már mi vezettünk, majd beállónk ismételt (8. perc 2-4). Kevés hibát vétettünk. Balátlövőnk, Draskovics Gellért egymás után háromszor is utat talált egykori jatékosunk, Ágoston Áron kapujába (16. perc 7-9). Itt csökkent kicsit a kezdeti lendületünk, az ellenfél hálóőre is elkapta a fonalat, ki is egyenlítettek (19. perc 9-9). Felváltva estek a gólok, de nem mi voltunk egyenlítési kényszerben. Preszter Ákos, majd csapatkapitányunk, Kristóf Mátyás révén újra kettővel vezettünk (22. perc 10-12).

Kapusaink percei következtek. Egy Balogh védés után, az ellenünk ítélt büntetőre Mojsilov Milos állt be, aki mattolta Oliveira lövését. 

Percekig nem esett újabb találat egyik térfélen sem. A meccs gólcsendjét a 26. perc végén Draskovics Gellért immáron 5. gólja szakította meg (26. perc 10-13). Időt is kért a vendéglátó. Egy gyors Boros-Preszter gólváltás után, Tarabochia Marko is megszerezte a maga találatát. Már néggyel vezettünk nem sokkal a szünet előtt, de a szintén nagyot harcoló egriek ezt a sípszóig sikeresen megfelezték (30. perc 14-16).

Archív fotó: Cseh Péter

A második félidő elején kiegyenlitettek a Heves vármegyeiek, de Tarabochia Marko két gólja után visszavettük a félidei előnyünket (39. perc 17-19). Az Eger újra egyenlített, és az addig remeklő Draskovics Gellértet kiállították a játékvezetők. Mindhiába, mert Kristóf Mátyás emberhátrányból is eredményes volt, újra nálunk volt a minimális előny. (49. perc 23-19). Nem sokkal később, Szrnka Levente harmadik két perces büntetését is begyűjtötte, ami már piros lapot jelentett beállónknak. Ez sem tört meg minket, mindent megtettünk a győzelem reményében. A vendéglátók hiába vezettek ismét, Preszter Ákos kiegyenlített (54.perc 27- 27).

A véghajrában reklamálás miatt Tarabochia Marko kapott két percet, amit újra sérelmezett irányítónk, így kék lappal bütették. Ezt már nem bírtuk el, a nagy hajrában megnőtt a hátrányunk (56. perc 30-27). Vetési Bence gólja után, Hári Levente büntetőjével még egyre felzárkóztunk, de a végén, a kiesés ellen még küzdő egriek örülhettek a nekik létfontosságú két pontnak (60. perc 33-31).

K&H Liga 26. forduló, QHB-Eger – Fejér-B.Á.L. Veszprém 33-31 (13-15)

QHB-Eger: Marczika B. (K) 5/16, Ágoston Á. (K) 6/26, Kiss G., Tóvizi T. 5, Kavin M., Lezák Á. 3, Döme Sz. 1, Boros B. 2, Nastaj B.1, Száva M. 5, Bajus B., Tóth A. 4, Juhász P., Oliveira E. 1, Maracskó Z. 2, Zennadi A. 9
Vezetőedző: Tóth Edmond

Fejér-B.Á.L. Veszprém: Balogh T. (K) 10/39, Mojsilov M. (K) 2/6, Gödör B. (K), Nourelden K. 1, Grünfelder P. 2, Hári L. 5, Preszter Á. 4, Farkas M., Pulay G., Tarabochia M. 5, Kristóf M. 3, Szuharev L., Szrnka L. 1, Vetési B. 2, Draskovics G. 8
Vezetőedző: Éles József 

Játékvezetők: Nagy Ferenc, Túrócy József 

Hétméteresek: 4/5, ill., 2/2

Kiállítások: 6 perc, ill., 12 perc

Mérkőzés utáni sajtótájékoztató: https://www.facebook.com/eger.eszterhazy/videos/936989128110164

Utolsó mérkőzésünkön hazai pályán fogadjuk az alapszakasz győztes, bajnoki címvédő, városi „rivális” Telekom Veszprém csapatát. Ez lesz egyben a búcsúmérkőzésünk is az élvonaltól.

Várunk minden kedves szurkolónkat, búcsúzzunk együtt távozó játékosainktól és az NB I-től.

A találkozó időpontja: 2024. május 15., szerda | 18:00

Meglepetés győzelemmel zártak hazai pályán fiataljaink

Fotó: Juhász Laura

Az NB I/B előrehozott 30. fordulójában a Ceglédi KK csapatát fogadták fiataljaink pénteken a DEVM Sportcsarnokban

A két bravúrt jelentő döntetlen után ezúttal is a pontok megszerzése és a győzelem volt Éles József tanítványainak a célja.

Fej-fej mellett haladtak a csapatok a mérkőzés első perceiben. Fercsik Dániel góljai után, Gulyás Máté találatai következtek (8. perc 4-4). Itt egy kisebb gólcsend állt be, mialatt hármat lőttek sorozatban a vendégek, végül Rubos Norbert talált be közel hat perc után (14. perc 5-7) Egészen a 27. perc elejéig kiegyenlítetten zajlott a mérkőzés. A félidei hajrá a fiúknak jött ki jobban. Török-Vida Zsombor kihasználva az ellenfél hibáját üres kapuba talált be, majd a megítélt hétméterest is hibátlanul értékesítette Gulyás Máté. Egy 5-1-es sorozatot produkáltak fiataljaink. Az utolsó másodpercekben, az addig is remekül védő Pintér Bulcsú újabb bravúrja zárta az első felvonást (30. perc 16-12).

A második játékrész elején, a hibáktól eltekintve, a szünet után is jól folytatta csapatunk. Annak ellenére, hogy az első percekben piros lapot kaptunk, majd nem sokkal később még egy két percet is, lényegesen nem tudott a Cegléd közelebb kerülni (39. perc 19-16). Nagy küzdelem folyt a pályán, egy kicsit több hiba is esett, de Patonai Bálint duplájával továbbra se csökkent a megszerzett előny (43. perc 21-18).

Éles József időkérése után, most Fercsik Dániel duplázott. Továbbra is fiataljaink akarata érvényesült jobban. A vendégek sem adták fel, csapatunk hibáit kihasználva, előbb utolértek minket, majd Pásztor büntetőjével a vezetést is átvették (54. perc 24-25). Meglátszott a győzni akarás, Szatmári Bence előbb egyenlítő gólt szerzett, majd újabb két találatával ismét fiainknál volt az előny (58. perc 27-26). Igaz, a Cegléd még egalizált, de egy másodperccel a lefújást előtt, a hetedik gólját jegyző Gulyás Máté meglőtte a győzelmet jelentő találatot.

Fotó: Juhász Laura

NB I/B 30. forduló, Fejér-B.Á.L. Veszprém U21 – Ceglédi KK 28-27 (16-12)

Fejér-B.Á.L. Veszprém U21: Nagy G. (K) 1/10, Pintér B. (K) 8/25, Fink R. Z. 1, Fercsik D. 5, Gulyás M. 7, Szucsik B. 3, Ruzsányi B. 1, Poharánszki I., Szabadi Zs., Balogh N., Majczán D., Patonai B. 3, Rubos N. 1, Török-Vida Zs. 3, Szatmári B. 4, Ihász D.
Vezetőedző: Éles József 

Ceglédi KK: Tamási Zs. (K) 4/18, Berki P. (K) 1/6, Aleksza T. (K), Pásztor Á. 9, Juhász K. 1, Markovics P. 4, Vhrovina D., Panghy B. 2, Ág B. 6, Farkas B., Székely N., Teleki L. 1, Határ P. 5
Vezetőedző: Nagy Károly 

Játékvezetők: Dulai Ádám, Pisák Bence Károly 

Hétméteresek: 3/3, ill. 3/4

Kiállítások: 8 perc, ill., 8 perc

Fiataljaink idegenbeli mérkőzéssel zárják a szezont, a Kecskemét vendégeként.

A találkozó időpontja: 2024. május 17., péntek | 19:00

Hajrá, Veszprém!

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztom!