Kicsúsztak a pontok a kezeink közül

A harmadik Liga Kupa csoport mérkőzésünket játszottuk szerda délután idegenben. A Budakalász otthonában egy csapatnak sem könnyű nyerni, de ahogy mindig, most is a két pont megszerzése volt a cél.

Ennek tükrében jól is kezdtük a mérkőzést. A hazaiak szerezték az első gólt, de rögtön sikerült is kiegyenlíteni. A 8. percben Szmetán két góljával már nálunk volt az előny (2-3).
Az ellenfél bár többször közel került, a vezetést nem sikerült átvenniük, kapusunk védéseinek és Hári góljainak is köszönhetően. A 13. percben Bugyáki találatával már hárommal mentünk (5-8). Csoknyai ekkor kért időt, ezek után egy találatra feljöttek a kalásziak. Az első félidő utolsó másodpercében az egész mérkőzésen kiváló teljesítményt nyújtó Balogh Tibor védése akadályozta meg az ellenfelet a kiegyenlítésben. Így egy gólos előnyünket megőrizve mentünk szünetre (13-14).

Balogh Tibor (fotó: Cseh Péter)

A második félidő végig igen szoros küzdelmet hozott, egyik félnek sem sikerült nagyobb előnyt kiharcolnia. Csapatunkat az sem törte meg, hogy Szrnka a 42. percben begyűjtve harmadik két perces büntetését piros lapot kapott. Fej-fej mellett haladva, már csak az volt a kérdés kinek sikerül begyűjteni a két pontot, ami végül a hazaiaknak sikerült (26-25).

Szucsik Benedek (fotó: Cseh Péter)

Ismét jó pár fiatal tehetségünk kapott lehetőséget a pályán, legjobbjuk most Szucsik Benedek volt, aki három góllal járult hozzá a mérkőzéshez.

A mérkőzés után a találkozó egyik legjobbját, a hat gólig jutó balszélsőnket, Hári Leventét kértük meg egy rövid értékelésre.

„Azt kaptuk, amire számítottunk, egy kemény mérkőzést. Végre már majdnem teljes kerettel tudtunk gyakorolni, ami nagyon fontos lesz a későbbiekben. Örülök, hogy jól ment a játék, de ezt a társaimnak köszönhetem, akik kiszolgáltak, én pedig próbáltam élni a lehetőséggel!”
Hári Levente ( fotó: Cseh Péter)

Liga Kupa 2. forduló:
CYEB-Budakalász – Fejér -B.Á.L. Veszprém 26-25 (13-14)

CYEB-Budakalász:  Váczi D. (K) 16/39, Bíró B. (K), Kovács D. 3, Tyiskov M. 2, Tóth Sz. 1, Koncz A. 3, Tóth R., Vrhovina D. 2, Kiss B. 2, Varjú M. 5., Papp B. 3, Sinkovits B. 5, Berényi B., Maracskó Z., Dávid M.
Vezetőedző: Csoknyai István

Fejér-B.Á.L. Veszprém: Balogh T. (K) 14/38, Mikós G., Tóth P. 2, Csizmadia L., Szmetán P. 4, Hári L. 6, Éles B. 1, Fercsik D., Stranigg J. 1, Szucsik B. 3, Molnár B., Szrnka L. 1, Bugyáki D. 4, Vetési B. 2, Szatmári B. 1, Szatmári S.
Vezetőedző: Konkoly Csaba

JV: Asztalos Bence, Szalay Zoltán

Hétméteresek: 4/4, ill. 2/2

Kiállítások: 12 perc, ill. 12 perc

Következő Liga Kupa mérkőzésünket a Március 15. Sportcsarnokban játszuk a Budai Farkasok ellen. A belépés ingyenes!
Időpont: 2023. 01. 20. péntek, 18:00

#hajravkkft

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztom!