Kijöttek a hibák Csurgón

A bajnoki mérkőzés eredménye mindenre választ ad, Csurgó – Veszprémi KKFT 39-33 (20-16). De aki látta is az összecsapást, az tudja, hogy azért ez nem volt ennyire sima. Ez volt az a mérkőzés, amelyen több másikkal ellentétben, ezúttal semmi sem sikerült, semmi nem jött össze a fiatal magyar csapatnak.

Hiába beszéltek minden nap arról, hogy ne menjen el a meccs eleje, mégis, 6-2 pár perc alatt. Hiába tudta mindenki, hogy a csurgóiak az eddig elszenvedett két  vereség miatt harapni, verekedni fognak. Más motivációval, nagyobb sebességgel és akarattal akarnak bizonyítani. Szünetig húsz gólt engedni az ellenfélnek sohasem volt jellemző Tombor Csaba vezetőedző együttesére. Harminckilencet pedig sohasem kapott az élvonal újonca. Csak a Telekom Veszprém lőtt harminchetet. Az évek óta a bajnoki élmezőnyhöz tartozó Csurgó otthonában lehet kikapni hat góllal egy alakulgató, formálódgató, forrásban lévő, az elit mezőnyben helyét kereső kis klub együttesének.

fotó: Cseh Péter

De van ennek a meccsnek egy másik oldala is. Egyértelműen kiderült, hogy erőben három nap múlva is felvette a versenyt a riválisával a VKKFT. Némi képzavarral élve annak a magasugrónak a teljesítményéhez hasonlítható a veszprémiek játéka, aki háromszor igyekszik túl jutni a magasságon, de a cipője sarka az utolsó pillanatban leveri a lécet.

Éles Benedekék – fantasztikusan játszott, tizennégy gólja önmagáért beszél – ugyanis többször visszatérhettek volna a meccsbe, mert ledolgozták jelentős hátrányukat. A legdrámaibb szakasz az volt, amikor az első félidő vége előtt labdájuk volt a két gólos felzárkózásra. Kettős emberelőnyben támadó faultot vétettek, kimaradt a hétméteres és három kapott gól jelezte a zűrzavart.

A második félidőben talán 23-21-nél kimaradt egy büntető. Majd a hajrában a hét a hat elleni játékban, amivel újra megszorongatták a hazaiakat Vajdáék, jött a négy üres kapus gól. Ezek azok a pillanatok, amikor nem mindegy, hogy valakinek 60-70, vagy 10-15 élvonalbeli mérkőzés van a kezében, lábában és a fejében.

Veszprémi szurkolói szempontból ez volt a legidegesítőbb mérkőzése a fiataloknak. Viszont most talán minden hiba kijött, ami visszanézhető, elemezhető, az edzéseken javítható. Annál is inkább, mert a Magyar Kupa négyes döntőjéig nem játszanak újabb bajnokit Fazekas Gergőék. Lehet egyet szusszani, egy kicsit pihenni, feltöltődni. Jár ez is ezeknek a srácoknak a megfeszített menetelés után.

Főleg azért, mert a hátralévő kilenc fordulóban még nagyon forró pillanatok, borzasztóan nehéz mérkőzések várnak Seregiékre…

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztom!