Kiütötte a Várpalotát a VKSE

Zsinórban harmadszor nyert a Veszprémi KSE a másodosztályban. A szenvedő fél ezúttal a Várpalota volt, amely az első félidőben mindössze négy (!) gólig jutott.

Jó formában várták a Várpalota elleni vasárnapi megyei ütközetet a veszprémiek, akik előző két fordulóban a SZESE Győr, majd a Százhalombatta gárdáját is legyőzték.

Ellentmondást nem tűrve, 5:0-s rohammal kezdte a találkozót a VKSE. A várpalotaiak teljesen tanácstalanul adogattak a hazai hatos fal előtt, ezt jelzi, hogy az első találatukra a 10. percig kellett várni.

Zsigmond György a játékrész derekánál több fiatalját is pályára küldte, akik remek játékkal hálálták meg a bizalmat. Második gólját a 17. minutumban lőtte a rivális, ezúttal is Schekk volt eredményes (10:2). A Bányász ekkor sem kapta el a fonalat, vendéglátójuk folyamatosan növelte a különbséget. A szünetre 18:4-es állásnál vonulhattak a felek.

Fordulás után összeszedettebb játékot produkált a Várpalota, amely 4:1-es sorozatának köszönhetően 19:8-ra zárkózott. Zsigmond időkérése után aztán visszatért korábbi medrébe a mérkőzés, a meccs háromnegyedénél 23:9 állt az eredményjelzőn.

A végjátékhoz közeledve sem történt semmi váratlan: Tomborék könnyedén tartották, sőt, tovább növelték előnyöket (53. perc: 26:10). A Pásztor Istvánt nélkülöző hazai gárda végül 30:13-ra nyert.

A negyedik helyen álló VKSE jövő vasárnap a második Dabashoz látogat.

Férfi kézilabda NB I/B Nyugati csoport, 10. forduló:
Veszprémi KSE–Várpalotai BSK 30:13 (18:4)
Veszprém, 200 néző. Vezette: Buza, Cseszregi.
Veszprém: Szász – Tombor 5 (2), Szobol 4, Kovács 1, Kis, Márton 4 (1), Bonyhádi 2. Csere: Csiki (kapus), Kisék, Gulás 1, Márkus 3, Falkner 3, Heiczinger, Kurucz 3, Papp 1 (1), Lelkes 3. Vezetőedző: Zsigmond György.
Várpalota: Nyári – Németh, Vékony, Soha 2, Szabó P., Schekk 2, Galambos 5 (1). Csere: Ubornyák (kapus), Daruság 2, Polgár, Puskás, Mecseki 1, Bognár 1, Kara, Laszkován. Játékos-edző: Soha Gergő.
Kiállítások: –, ill. 2 perc.
Hétméteresek: 4/4, ill. 4/3.

Szombaton játszották:
Alba Regia KSE–MKB Veszprém U23 28:27 (17:11)

Edzői nyilatkozatok

Zsigmond György: – Sorozatban harmadszor nyertünk, külön öröm számomra a fiatalok jó teljesítménye. Bizakodva tekintünk a jövő heti, Dabas elleni rangadó elé.

Soha Gergő: – Sajnos túlzottan is tiszteltük a veszprémieket. A szokatlan időpontban megrendezett mérkőzésen ellenfelünk érvényesítette nagyobb tudását

vehirsport.hu

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztom!