Kölcsönös segítség a NEKA-val

A MOL Pick Szeged ellen remekül helytálló, majdnem meglepetést okozó Veszprémi KKFT keretéből hárman sérülés miatt hiányoztak. Füleki Áron pedig munkahelyi elfoglaltság miatt nem tarthatott a csapattal. Fazekas Gergő már lábadozik, készül a mielőbbi visszatérésre. Az izomszakadást szenvedett Somogyi Bálintra és az ízületi törése miatt szintén hosszú hetekre kidőlt Szakály Benedekre sem számíthat Tombor Csaba vezetőedző.

Az egyesület vezetősége a klub filozófiájának szellemében azonnal fiatal, magyar játékost keresett a jobbszélső helyettesítésére. A NEKÁ-tól kölcsönbe leigazolta Tóth Pétert Sótonyi László másodosztályú együttesétől, aki kettős játékékengedéllyel kézlilabdázhat majd a két csapatban. Ő egyébként a Balaton-partiak egyik legjobb utánpótlás válogatott játékosa. A NEKA mégis a kézilabdázó érdekeit, fejlődési lehetőségét nézve, akár még az eredményességük rovására is elengedték Veszprémbe, hogy az NB I-ben pallérozódhasson. 

Nyáron még a VKKFT ellen, jövő héten már a csapat mezében játszhat Tóth Péter| fotó: Cseh Péter

Az élvonal újonca pedig szintén szintén így gondolkodott, amikor az ugyancsak utánpótlás válogatott beállóját Radvánszky Zsoltot a több játéklehetőség reményében adta kölcsön a Nemzeti Kézilabda Akadémiának. Lehet ez akár egy gyümölcsöző együttműködés kezdete is a felek között, akár hosszú távon is. Mert egyébként egymást segítve lehetne visszaállítani a magyar válogatott nemzetközi presztízsét. A magyar NB I-be magyar fiatalok kellenek leginkább. Úgy fejlődhetnek a legjobban.

Tóth Péter hétfőn már edzésre jelentkezik VKKFT-nél és a jövő szombati, Csurgó elleni arénabeli bajnoki összecsapáson akár már pályára is léphet, ha az edzője úgy dönt és az igazolása is elkészül addigra.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztom!