Komló után, Fradi előtt

Majdnem három hónapos kihagyás után játszott újra újonc csapatunk bajnoki mérkőzést az élvonalban. Igazán örvendetes volt látni, hogy szinte ott folytatták a fiaink, ahol Szegeden abbahagyták. Borbély Ádám és Éles Benedek nélkül is harapott a csapat. Az első félidő huszonhatodik percéig egy-két góllal vezetett együttesünk. Méghozzá úgy, hogy közben hétmétereseket és ziccereket is védett a komlói kapus. A hosszú kényszerszünetet követően természetesen voltak olyan hibák, amelyek folyamatos meccselés közben csak ritkán fordulnak elő, talán ennek is köszönhető, hogy a szünetig két gólos előnyt szereztek a hazaiak, 15-13.

Fordulás után, rögtön az elején újabb hibák következtek, amit négy gólos különbséggel büntettek a hazaiak. Tombor Csaba edzőnk ekkor nagyon jó érzékkel belenyúlt a meccsbe és megkezdtük a kapaszkodást. Annak ellenére, hogy támadásban kicsit féloldalassá vált a játék Benedek hiányával és így kevesebb taktikai variáció maradt, megkezdtük a felzárkózást és utolértük a Komlót, ledolgoztuk a hátrányunkat.

A kimaradók miatt még egyesületünk edzőjét, Kovács Györgyöt is reaktiválni kellett
fotó: Péter Szabó Zoltán

Nagyon izgalmasan alakult a végjáték, hiszen 24-23-nál és 27-26-nál labdánk volt az újabb egyenlítésre, de a szélről lőtt ziccer a hosszú oldalon mellé ment. Az idő szorította a csapatot, ezért a mester teljes pályás letámadásra küldte együttesét. Ebbe a játékba több hiba is volt a védekezés elcsúszása miatt, amit a komlóiak rutinosan kihasználtak és nyertek két góllal, 30-28-ra.

Több is volt ebben a meccsben, hiszen a gyorsaság, a robbanékonyság majdnem megegyezett az első három fordulóéval. Ami hiányzott, az a jobb kapus teljesítmény és a ziccerek magabiztosabb kihasználása. Remek volt a visszatérés, a szombati, Fradi elleni arénabeli folytatásban szintén pörgős, gyors játék várható, hiszen a zöld-fehérek is hasonló játékot játszanak.

fotó: Péter Szabó Zoltán

A Komlón hat gólt szerző, a válogatottban is bemutatkozó Vajda Huba a Veszprém Televízióban foglalta össze a mérkőzés pályán szerzett tapasztalatait és már utalt arra is, hogy mi várható a FTC ellen. A vele készült interjút szokásunkhoz híven saját felületeinken is megosztjuk majd.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztom!