Komlón maradt a két pont a szezonnyitón

Komlón léptünk pályára a magyar bajnokság tavaszi szezonjának nyitómérkőzésén.
A tabellán előttünk álló csapat otthonában eddig nem sikerült még nyernünk, ezen szerettünk volna változtatni.

A kapuban Balogh Tibor (fotó: Cseh Péter)

Ennek megfelelően kezdtük is a mérkőzést. Molnár találatával indítottunk, és egy 4-0-ás sorozatot produkáltunk Éles két góljának is köszönhetően. Az első hazai találatra egészen a kilencedik percig kellett várni. A kapuban álló Balogh remek teljesítménye is kellett ahhoz, hogy a kétperces kiállításaink ellenére se engedjük közelebb a hazaiakat (17. perc 2-7). Ekkor a komlóiak mestere időt is kért. Ennek ellenére sem tudtak hozzánk sokkal közelebb kerülni, a 21. percben szerezték meg vendéglátóink negyedik góljukat (4-9). Ez a 4-5 gólos különbség állandósulni látszódott. Az első félidő utolsó öt percében sajnos már nem találtunk be, így közelebb tudtak férkőzni a hazaiak (30. perc 9-12).

Tóth Péter is küzdött a labdáért (fotó: Cseh Péter)

A második félidő komlói góllal kezdődött, de Szmetánnak és Szrnkának is volt válasza (33. perc 10-14).
Ekkor azonban percekig gólképtelenek maradtunk, miközben sorozatban ötöt lőttek a hazaiak, és át is vették a vezetést (39. perc 15-14).
Szmetán ezek után egyenlített, de erre hárommal is válaszoltak. Igen hullámzó képet mutatott a játék, mert az 50. percben ismét egál volt az állás, sőt három perccel a vége előtt újra két góllal mi vezettünk (57. perc 25-27). A feszültséggel teli utolsó percekben a hazaiaknál Vekic Josip kék lapot, nálunk pedig Éles Benedek kétperces büntetést kapott. Ekkor egy gólos hátrányban voltunk. Meg volt az esély az egyenlítésre 5 másodperccel a vége előtt, azonban Molnár helyzete kimaradt (28-27).

Mérkőzés utáni értékelések:

Konkoly Csaba (fotó: Cseh Péter)

Konkoly Csaba

„A játékszabályok nem rám vonatkoznak. Óriásit hajtottunk. Az első félidőben nagyon nagy motiváltsági szinttel és nagyon nagy taktikai fegyelemmel építettük fel a játékunkat. Ezzel sikerült egy olyan előnyt felépíteni, amit ugyan a 2. félidőben elveszítettünk, de utána olyan óriási akaraterőről tettek tanúbizonyságot a srácok, hogy méltán lehetünk rájuk büszkék. Úgyhogy én először őnekik gratulálnék, és utána abszolút nem sportszerűtlenül egyértelműen a Komlónak a győzelemért. Megyünk tovább. Azt erősítjük a fiúkban, hogy ez a mentalitás, harcosság és ez a fajta akaraterő kell minden mérkőzésen, mert akkor nem lesznek kiesési gondjaink.”
Miklós Gergő (fotó: Cseh Péter)

Miklós Gergő

„Nehéz szavakat találni, ugyanis „déjà vu” érzésem van, tavaly ugyanígy egy góllal kaptunk ki itt. Úgy érzem lehetett volna több védésem, akkor most nem ez a szituáció. Dolgozunk tovább. Nagyon nehéz időszak vár ránk, bízom benne, hogy jól fogunk kijönni ebből az időszakból.”

K&H liga, 14. forduló: Sport36-Komló – Fejér-B.Á.L. Veszprém: 28-27 (9-12)

Sport36-Komló: Granic A. (K) 12/35, Pásztor I. (K) 1/5, Vaakó P. 1, Szöllősi O. 4, Grünfelder P. 3, Urbán. E. 3, Sunajko F. 4, Jerkovic S. 2, Takács B., Csányi D., Melnyicsuk V. 1, Szuharev L. 4, Orbán B. 1, Vranac T., Hoffmann J. 4, Vekic J. 1
Vezetőedző: Kilvinger Bálint

Fejér-B.Á.L. Veszprém: Balogh T. (K) 12 védés, Miklós G. 7 védés, Tóth P. 2, S. Machac, Szmetán P. 4, Preszter Á., Éles B. 6, Pulay G. 6, Szucsik B., Ludmán M. 1, Molnár B. 5, Szrnka L. 2, Bugyáki D , Vetési B., Gál D. 1, Szatmári B.
Vezetőedző: Konkoly Csaba

Játékvezetők: Bócz László, Wiedemann Viktor

Kiállítások: 14 perc,  ill., 16 perc

Hétméteresek:  0/2, ill. 3/5

Sajtótájékoztató: https://fb.watch/iEAk3HOfuR/

Következő mérkőzésünkön kedden. a svájci Kadetten Schaffhausen otthonában lépünk pályára, az Európa-liga csoportkörének 8. fordulójában.
Időpont: 2023.02.14. 20:45
A mérkőzést a Sport1 TV élőben közvetíti.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztom!