Közel voltunk a meglepetéshez

A K&H Férfi Kézilabda Liga 10. fordulójában Tatabányán léptünk pályára szombat este. A magyar bajnoki dobogóra pályázó, Európa-liga induló Tigrisek otthonában a tisztes helytállás volt a célunk a mérkőzést megelőzően. A tabella utolsó helyéről vágtunk neki a fordulónak, miután a PLER bravúros győzelmet ért el hazai pályán a Komló ellen péntek este, ezzel  megelőzve minket a pontvadászatban.

Fotó: Cseh Péter

Az esélyekkel nem törődve nagyon jól kezdtük a mérkőzést. Tarabochia dupla, Hornyák és Djukic gól, így telt el az első öt perc (5. perc 1-4). Nem feltartott kézzel mentünk ki a pályára, már a meccs elején egyenlítési kényszerbe hoztuk a hazai csapatot. Először a 12. percben vezetett csak vendéglátónk, egykori játékosunk, Vajda góljának köszönhetően, de Djukic azonnal kiegyenlített (12. perc 7-7). Ekkor kettős emberelőnybe kerültünk, Khaled büntetőjével a vezetést is gyorsan visszavettük (13. perc 7-8).

Balogh teljesítménye mellett se lehet szó nélkül elmenni. Parádés volt, amit ezekben a percekben bemutatott. Maras, majd Enomoto lövése előtt is lehúzta a rolót, de Krakovszki büntetője is kimaradt hálóőrünknek köszönhetően. Továbbra is nagyon szorosan alakult a találkozó, tartottuk az egy gólos fórunkat (20. perc 8-9). Kiegyenlített volt a meccs a szünetig hátralévő időben, gólra-gól volt a válasz a felek közt. Felvettük a kesztyűt az ellenféllel szemben, ami oly annyira jól sikerült, hogy a félidő végéig már egyszer sem engedtük át nekik a vezetést (30. perc 15-15).

A kapuban: Balogh Tibor (fotó: Cseh Péter)

A  szünet után kicsit bentragadtunk az öltözőben, a hazaiak pedig egy 3-0-s sorozattal kezdtek (33. perc 18-15). Preszter gólja szépített ugyan ezen, de újra három tatabányai találat következett, amire nem volt válaszunk. Megráztuk magunkat, Hári előbb akcióból majd büntetőből volt eredményes és csapatkapitányunknak, Kristóf Mátyásnak is sikerült Bartucz hálóját bevennie (39. perc 22-19). Bugyáki duplája után pedig egyre zárkóztunk fel (41. perc 23-22). Nagyot küzdöttünk a válogatott játékosok sorát felvonultató ellenféllel, állandósult az egy-két gólos különbség. Még a 47. percben is – miután Hári is bővítette a duplázóink sorát – nyitott volt a mérkőzés végkimenetele (26-24).  Éles József időkérését követően Enomoto – Vetési gólváltását láthattuk, majd az utolsó 20 percre a kapuban álló Gödör is mattolta Topic lövését. Mindenki hozzátette a csapatból azt, amit csak tudott, és továbbra sem adtuk fel a reményt a pontszerzésre. Grünfelder találatával az utolsó nagy hajrára is minden esélyünk megvolt erre (54. perc 29-27).
Ekkor tudott ellépni a hazai gárda. Négy góljuk egymás után végül eldöntötte a pontok sorsát (58. perc 33-27). Szmetán az utolsó másodpercekben még szépített az eredményen, az ő találatával zárult a mérkőzés (34-29).

A mérkőzés után Grünfelder Péter beállónkat kérdeztük, aki remek formában játszott, és  három gólt is szerzett

– Nagyon kemény és küzdős mérkőzést játszottunk egy jó csapat ellen, úgy érzem méltó ellenfelek voltunk. Büszke vagyok a csapatra, mert mindenki 100%-ot beleadva küzdött, és egy percig sem adtuk fel, ami jó alapokat adhat a jövő heti sorsdöntő mérkőzéshez. Nagyon szépen köszönjük a szurkolóinknak, hogy elkísértek minket Tatabányára és 60 percen keresztül buzdítottak minket. Remélem jövő héten is sokan kilátogatnak a Pler ellen és hozzásegítenek minket a győzelemhez. Hajrá, Veszprém!

Grünfelder Péter (fotó: Cseh Péter)

K&H Liga 10. forduló, MOL Tatabánya KC – Fejér-B.Á.L. Veszprém 34-29 (15-15)

MOL Tatabánya KC: Székely M. (K) 0/1, Bartucz L. (K) 18/46, Maras M. 3, Juhász Á. 4, Topic P. 3, Yadegari D. 1, Pergel A. 7, Győri M.1, Vilovski U., Rodriguez A. 4, Ancsin G. 4, Enomoto Y. 2, Vajda H.1, Krakovszki B. 4
Vezetőedző: Tombor Csaba

Fejér-B.Á.L. Veszprém: Balogh T. (K) 5/14, Mojsilov M. (K) 3/18, Gödör B. (K) 2/11, Nourelden K. 2, Grünfelder P. 3, Szmetán P.1, Hári L. 5, Preszter Á. 1, Tarabochia M. 5, Hornyák B. 2, Kristóf M. 2, Szuharev L. 2, Bugyáki D. 2, Vetési B. 1, Borivoje D. 3
Vezetőedző: Éles József

Játékvezetők: Fekete Tamás, Hajdu Tamás

Hétméteresek: 4/6, ill. 3/4

Kiállítások: 12 perc, ill. 10 perc

Mérkőzés utáni sajtótájékoztató: https://fb.watch/ooXP5I41hj

Jövő hétvégén az év egyik legfontosabb mérkőzésén fogadjuk az élvonalban újonc PLER-Budapest csapatát.
A találkozó időpontja: 2022. november 25., szombat, 18:00

Minden szurkolónkra óriási szükségünk lesz a lelátón, hogy együtt kiharcoljuk a fontos két pontot.

NB I/B 11. forduló, Győri ETO-UNI FKC KFT – Fejér-B.Á.L. Veszprém U21 38-24 (18-8)

Fotó: Juhász Laura

U21-es csapatunk Győrben lépett pályára péntek este az NB I/B 11. fordulójában. A listavezető ellen az első félidő feléig jól tartották magukat fiataljaink, de utána egy közel kilenc perces gólcsend állt be a csapatnál, miközben hetet is kaptunk. Ez megpecsélte a folytatást is, a szünetre már tíz gólos lett a hazaiak előnye. A második félidőben sem sikerült hátrányunkon csökkenteni, végül megérdemelten zsebelték be vendéglátóink a győzelemért járó két pontot.

Győri ETO-UNI FKC KFT: Varga I. (K) 2/13, Pásztor I. (K) 15/28, Gerdán T., Koncz A. 2, Lang Z. 6, Ásványi G.3, Nagy M. 1, Kurucz M. 2, Sövegjártó M. 4, Rosta B.2,  Mátés I. 7, Paár O. 2, Takács B. 3, Bali B. 1, Szabados M. 5, Szabó Á.
Vezetőedző: Bencze József

Fejér-B.Á.L. Veszprém U21: Nagy-Gáspár L. 2/20, Kaiser B. (K)2/22, Csizmadia L., Éles Zs. 2, Farkas M. 2, Fercsik D. 5, Gulyás M. 4, Szucsik B. 2, Fazekas M., Ruzsányi B. 2, Patonai B., Rubos N. 1, Török-Vida Zs.1, Szatmári B. 3, Szatmári S. 2
Vezetőedző: Kovács György

Játékvezetők: Dr. Csuka Pál, Kocsis Olivér

Kiállítások: 10 perc, ill., 10 perc

Hétméteresek: 2/3, ill., 2/4

Következő mérkőzésen sem vár ránk egyszerű feladat, a tabellán második BFKA-Veszprém U21 csapatát fogadjuk a DEVM Sportcsarnokban, a városi rangadón.
A találkozó időpontja: 2023. november 26., vasárnap, 16:00

Hajrá, Veszprém! 

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztom!