Közvetlen riválisát verte a VKSE

Hatodik tavaszi győzelmét aratta a férfi kézilabda NB I/B Nyugati csoportjában a Veszprémi KSE, amely vasárnap egyik közvetlen riválisát, a Csurgó U23-as csapatát verte.
Kiélezett meccset ígért a másodosztály vasárnapi rangadója, hiszen a Csurgó U23, s vendége, a VKSE holtversenyben a tabella második helyén állt a forduló előtt. A két gárda őszi fellépése szintén kiegyenlített küzdelmet sejtetett, október 18-án ugyanis 26:26-ra végeztek a felek a Március 15. utcai sportcsarnokban.

Mindezek ellenére elsősorban a veszprémiek akarta érvényesült a találkozón. A második félidőben volt egy gyengébb periódusa Zsigmond György csapatának. 18:18-nál egyenlíteni is tudott a Somogy megyei alakulat, de vezetést nem tudta átvenni. A folytatásban ismét magabiztosan kézilabdáztak a vendégek, akik végül négy góllal tudtak győzni.

Férfi kézilabda NB I/B Nyugati csoport, 19. forduló:
Csurgói KK U23–Veszprémi KSE 26:30 (13:16)
Csurgó, vezette: Ágnecz, Sipos.
Veszprémi gólszerzők: Tombor 7 (1), Márton 6, Pásztor, Patkós 4-4, Szobol, Heiczinger 3-3, Gulás 2, Lelkes 1. Vezetőedző: Zsigmond György.
Kiállítások: 2, ill. 12 perc.
Hétméteresek: 7/6, ill. 2/1.

– A csurgói fiatalok nem adták olcsón a bőrüket, mi azonban ötletesen és szervezetten játszottunk, s a védekezésünk kellőképpen feszesnek bizonyult. Kapusaink ma nem védtek kimagaslóan, de a fontos pillanatokban bravúrokkal segítették a társakat. Igazi csapatmunkát nyújtottunk ma, mindenki odatette magát. Annak különösen örülök, hogy a Csurgó legnagyobb fegyverét, a lerohanásokat sikerült megakadályoznunk – nyilatkozta a vehirsport.hu-nak Zsigmond György.


Éles József tanítványai nagy arányú vereségbe szaladtak vasárnap délután a bajnokság élcsapatának számító Dabas otthonában.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztom!