Kupameccsel kezdődik az év

A Magyar Kupa 4. fordulójában a PLER-Budapest otthonában lépünk pályára pénteken, 18 órától. A BUD Arénában rendezendő találkozón már a legjobb nyolc közé jutás lesz a tét az első számú kupasorozatban.

A továbbjutás sorsa most is egy mérkőzésen dől majd el, döntetlen esetén a vendégcsapat jut tovább.

A harmadik fordulóban a Csömör ellen kilenc gólos sikert arattunk idegenben (26-35). Következő ellenfelünk is vendégként jutott tovább, az Optium Solar-Békési FKC csapatát győzték le öt góllal (31-36).

Fotó: Cseh Péter

A legutóbbi egymás elleni találkozónkról nincsenek jó emlékeink. Ősszel simán, 11 góllal győzött le minket otthon a magyar bajnokságban a fővárosi együttes (23-34). Akkor két légiósuk, a balátlövő Dissinger Christian és az átlövő-irányító Andelic Bozo is egyaránt 5-5 gólt szerzett.
Rájuk most nem számíthat a PLER. A német játékosról a napokban adtak hírt, hogy Tatabányára igazolt, a montenegrói Andelic pedig hazája válogatottjával az Európa-bajnokságon vesz részt. Egy kis érdekességként megemlítve, hogy pont a Magyar Kupa találkozó estéjén egymás ellen játsza majd első mérkőzését a magyar és a montenegrói válogatott az Eb-n.

Pénteki győzelem esetén, csapatunk a Magyar Kupa negyeddöntőjébe jut, ahol a legjobb nyolc között a negyedik forduló párharcainak győztesei mellé, a magyar bajnokság első két helyezettje, a Telekom Veszprém és az OTP Bank-Pick Szeged is becsatlakozik.

A negyedik forduló párosításai

PLER-Budapest – Fejér-B.Á.L. Veszprém
FTC-Green Collect – HE-DO B. Braun Gyöngyös
HSA NEKA – Balatonfüredi KSE
QHB Eger – Dabas KC
Szigetszentmiklósi KSK – CYEB-Budakalász
Csurgói KK – Mol Tatabánya KC

Magyar Kupa 4. forduló, PLER-Budapest – Fejér-B.Á.L. Veszprém

2024. január 12., péntek | 18:00

BUD Aréna | Budapest, Thököly út 5.

Játékvezetők: Sándor György, Szabó Balázs

A hazai csapat tájékoztatása szerint a mérkőzésre a belépés ingyenes.

Kísérjétek el csapatunkat a Magyar Kupa mérkőzésre, harcoljuk ki együtt a legjobb nyolc közé jutást! 

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztom!