Küzdelem a végsőkig 

A K&H Férfi Kézilabda Liga 22. fordulójában Csurgón léptünk pályára szombaton

Fotó: Cseh Péter

Az első támadások pontatlansága után Draskovics Gellért és Szrnka Levente szerezték első góljainkat (6. perc 2-2). Alig egy perc alatt azonban hárommal elléptek a hazaiak, többek között a tavaly még nálunk játszó Tóth Péter révén (7.perc 5-2). Tarabochia Marko-nak erre még volt válasza, de amit csak lehetett hibát, azt mi elkövettük az ezt követő percekben. Helyzeteink kimaradtak, labdákat adtunk el, 6 találatát hagytuk válasz nélkül a Csurgónak (12. perc 9-3).

Grünfelder Péter a vonalról törte meg gólcsendünket, majd Vetési Bence is eredményes volt. Egyre többet hibáztak a vendéglátók is. Beállónk most duplázott, nem hagytuk, hogy jobban nyíljon az olló (23. perc 12-7)

Fotó: Cseh Péter

Csapatkapitányunk, Kristóf Mátyás vette a jó példát, most neki sikerült kétszer – az egyébként jól védő – Füstös Ádám eszén túljárni. Kapusunk, Balogh Tibor is szép védéseket mutatott be. A félidő végéig közelebb már nem kerültünk az ellenfélhez, hat gólos hátrányban mentünk az öltözőbe (16-10).

Fotó: Cseh Péter

Kristóf Mátyás tovább folytatta a jó játékát, a második félidőben irányítónk szerezte első gólunkat, majd Nourelden Khaled tette ezt egymás után két alkalommal (36. perc 18-13). Az ezt követő 7-8 percben tartottuk a lépést, hibáink száma is minimálisra csökkent. Fazekas Máté, is góllal köszönt be pályára lépését követően. A csurgóiak hibáztak többet, de Balogh Tibor védései is nagyon kellettek a felzárkózáshoz.

A különbség Preszter Ákos szép találata után négy lett közte, majd Pulay Gábor bombája után időt is kért a hazai csapat mestere (49. perc 24-21). Ez inkább nekünk vált hasznunkra. A hibátlanul játszó, ötig jutó Fazekas Máté most kettőt szórt be a Füstös Ádámot váltó Holló Balázsnak. Preszter Ákos pedig egálra hozta az állást. Védelmünknek köszönhetően közel nyolc percig tartott a hazaiak gólképtelensége, miközben mi hatot szereztünk sorozatban (52. perc 24-24). Ennek egy büntető vetett végett, amit Tufegdzic Aleksa értékesített.

A csapat küzdeni akarását csak dicsérni lehet

Fotó: Cseh Péter

Fazekas Máté negyedjére sem hagyta üresen a csurgói hálót (55. perc 25-25). Sajnos elfogyott az erőnk a -7-ről való felzárkózásban, a hajrában sokat hibáztunk. Tarabochia Marko büntetőjét hárította Holló Balázs, ami után két gólt is kaptunk, ezzel eldöntötte a két pont sorsát a Csurgó. Végül ötödik góljával, az utolsó fél percben fiatal irányítónk állította be a végeredményt (60. perc 29-26).

Ezzel a vereséggel matematikailag is eldőlt, hogy négy szezont követően búcsúzunk az élvonalból.

Fotó: Cseh Péter

A mérkőzést követően Preszter Ákos fiatal jobbszélsőnket kértük egy rövid értékelésre

– Az elején nagyon sok technikai hibával játszottunk és sok ziccert kihagytunk. Úgy gondolom, hogy az első félidő második felében már maximálisan küzdöttünk a meccs lefújásáig. A félidei mínusz 6 gólnál sem adtuk fel, visszajöttünk a mérkőzésbe, a második félidőben sikerült egyenlítenünk is, de a végén a Csurgó örülhetett a 2 pontnak.

NB I 22. forduló, Csurgói KK -Fejér-B.Á.L. Veszprém 29-26 (10-16)

Csurgói KK: Holló B.(K) 2/6, Füstös Á.(K) 12/34, Zagar M. 1, Bazsó G. 6, Herczeg M. 2, Krsmancic M. 1, Borsos T., Papp T., Szeitl E. 4, Gábor M. 4, Tóth P. 4, Vasvári Á., Gebhardt Á. 1, Mazurek D., Zobec Bruno V. 2,  Tufegdzic A. 4
Vezetőedző: Baranyai Norbert 

Fejér-B.Á.L.Veszprém: Balogh T. (K) 12/40, Mojsilov M. (K), Gödör B. (K), Nourelden K. 2, Grünfelder P. 4,  Hári L., Preszter Á. 3, Farkas M., Pulay G., Tarabochia M., Kristóf M. 3, Fazekas M. 5, Szuharev L., Szrnka L. 2, Vetési B. 1, Draskovics G. 3
Vezetőedző: Danyi Gábor 

Játékvezetők: Bócz László, Wiedemann Viktor 

Hétméteresek: 2/3, ill., 1/2

Kiállítások: 8 perc, ill., 8 perc 

Mérkőzés utáni sajtótájékoztató: https://www.facebook.com/share/v/Swh4oaQP1ZSMZJBg/

Következő mérkőzésünkön hazai pályán fogadjuk a dobogós címért küzdő MOL Tatabánya KC csapatát.

A találkozó időpontja: 2024. április 27., szombat | 18:00

Vasárnap az NB I/B bajnokiján a listavezető Győr érkezett

Archív fotó: Juhász Laura

Az NB I/B 26. fordulójában a Győri ETO-UNI FKC KFT csapatát fogadták fiataljaink

A mérkőzés első találatát Rubos Norbert szerezte, majd két vendég találat után Majczán Dávid egyenlített. Fercsik Dániel góljával 3-2-nél még nálunk volt az előny, de ott gyorsan magára talált a vendég együttes. Sorozatban öt góllal fordítottak az eredményen (11. perc 3-7). Ezt a megszerzett előnyt tartották is a szünetig, annak ellenére, hogy beállójukat Gerdán Tibort előbb piros, majd kék lappal és 4 perccel büntették a bírók (14-18).

A második félidőt sem kezdték jól Éles József tanítványai. Az egyébként jól teljesítő jobbszélsőnk, Majczán Dávid gólja után közel hét percig nem született újabb találatunk (38. perc 15-22). Jött is az időkérés, de ez sem segített sajnos, tovább növelte előnyét a Győr. Ránk is számoltak a vendég szurkolók (50. perc 20-30). Végül fölényes győzelmet aratott a következő szezont már az élvonalban kezdő ellenfél (60. perc 23-37).

Éles Zsombor mellett Szatmár Bencét és Török-Vida Zsombort is sérülés miatt kellett nélkülözni. Bence bokasérüléssel bajlódik, míg Zsombor kisebb izomsérülés miatt kényszerült a lelátóra, de fiatal beállónk várhatóan a jövő héten már újra bevethető lesz.
Mihamarabbi gyógyulást kívánunk!

NB I/B bajnokság 26. forduló, Fejér-B.Á.L. Veszprém U21 – Győri ETO-UNI FKC KFT 23-37 (14-18)

Fejér-B.Á.L. Veszprém U21: László A. (K) 4/19,  Kaiser B. (K) 3/25, Fink Radó Z. 1, Racskó M., Fercsik D. 3, Gulyás M. 4, Pintér K. 1, Szucsik B. 2, Ruzsányi B., Poharánszki I. 2, Balogh N., Majczán D. 7, Patonai B., Rubos N. 2, Ihász D., Szabadi Zs.
Vezetőedző: Éles József 

Győri ETO-UNI FKC KFT: Varga I. (K) 11/23, Pásztor I. (K) 4/15, Gerdán T., Koncz A. 2, Lang Z. 6, Ásványi G. 1, Nagy M. 3, Kathi S. 7, Kurucz M.1, Sövegjártó M. 1, Paár O. 5, Takács B., Radvánszki Zs. 2, Bali B. 3, Szabados M. 4, Szabó Á. 1
Vezetőedző: Bencze József 

Játékvezetők: Budai-Bock Krisztián László, Wenzel Tamás 

Hétméteresek: 2/4, ill., 1/2

Kiállítások:  0 perc, ill., 8 perc

Következő mérkőzésükön a szintén feljutásra esélyes, városi rivális Veszprém Handball Academy U21 vendégeként lépnek pályára fiataljaink szintén a DEVM Sportcsarnokban.

A találkozó időpontja: 2024. április 26., péntek | 18:00 

Hajrá, Veszprém!

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztom!