Legyőzve, de becsülettel a címvédő ellen

Szombat este a magyar bajnoki címvédőt fogadtuk a Március 15. úti Sportcsarnokban. A végére kialakult nagy különbség ellenére is, csapatunk végig küzdött, a pályára lépő utánpótlás korú játékosaink is bátran álltak ki nagynevű riválisuk ellen.

fotó: Cseh Péter

A találkozó két gyors szegedi góllal kezdődött. A második percben Stranigg vette be először az ellenfél kapuját, majd egy újabb góllal 2-3-ra módosította az állást. Mirko Alilovic sorra hárította a mieink lövéseit, egészen a nyolcadik percig, ekkor Pulay megszerezte harmadik találatunkat . A 10.percben Konkoly Csaba időt kért. Bár Stranigg lövése kimaradt, ugyanakkor Balogh védte Bodó próbálkozását. Ezek után sajnos az eladott labdáknak is köszönhetően a különbség nőtt a két csapat között, a 21. percre 10 lett közte. Ludmán Marcell két gyors találatának köszönhetően ez még nyolcra csökkent. A félidőre végére ezt tartották is a csapatok. (14-22)

Hári Levente (Fotó: Cseh Péter)

A második félidő egy Pulay találattal indult. Ezek után a kapusok pillanatai következtek, Balogh és Alilovic is egymás után hárította a lövéseket. Sajnos az erőfölény hamar megmutatkozott, az ezt követő percekben. Szucsik Benedek, aki ifjúsági csapatunk egyik kiváló játékosa, lövése kimaradt és a technikai hibák sem maradtak el. Annak ellenére, hogy Éles Benedek és a találkozón végig jól teljesítő és öt gólig jutó Hári Levente is betalált az olló egyre jobban nyílt. Kapusunk ekkor is megtett mindent Rosta majd Martins próbálkozását is hárította. A végére 16 gólos különbség alakult ki.

a kapuban Balogh Tibor (Fotó: Cseh Péter)

A találkozó végén a hazai csapatból megválasztották a mérkőzés játékosát, aki nem érdemtelenül, a 60 percig játszó, és 12 védésig jutó Balogh Tibor lett.

K&H férfi kézilabda liga, 9. forduló
Fejér-B.Á.L. Veszprém-Pick Szeged 26-42 (14-22)

Fejér-B.Á.L. Veszprém: Balogh T. (K) 12/54, Miklós G., Hári L. 5, Stranigg J. 5, Pulay G. 3, Ludmán M. 3, Szrnka L. 3, Éles B. 2, Bugyáki D. 2, Tóth P. 1, Preszter Á. 1, Vetési B. 1, Szmetán P., Szatmári B., Seregi M.
Vezetőedző: Konkoly Csaba
Pick Szeged: Alilolic (K)12/35, Krivokapic.(K) 1/4, Rosta M.13, Radivojevic 7., Sostaric. 4, Bodó R. 4, Garciandia 3, Bombac 3, Szita Z. 2, Gaber 2, Tönnesen 1, Martins, Mackovsek
Vezetőedző: Juan Carlos Pastor


JV: Hajdú Tamás, Halász András

Kiállítások: 0, ill. 6 perc

Hétméteresek: 1/1, ill. 2/2

Sajtótájékoztató: https://www.facebook.com/vkkftveszprem/videos/1445209099215963/

#hajravkkft

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztom!