Lélek gyógyító győzelem, bravúros továbbjutás !

Minden szónál többet ér Cseh Péter zseniális, Vajda Hubát ábrázoló fotója. A magyar válogatott beállójának testbeszéde szinte mindent kifejez arról, hogy min  ment keresztül a Fejér – B.Á.L. Veszprém NB I- es férfi kézilabda csapat az elmúlt két – három hónapban. Összefoglalja a vesztes mérkőzések keserűségének, a gyengébb egyéni teljesítmények, a csapategység repedéseinek és ami a legfontosabb, a győzelem íze elvesztésének feloldását!

fotó: Cseh Péter

  A csurgói 31-30-as diadal és továbbjutás a Magyar Kupában gyógyította, felszabadította a lelkeket, hitet, erőt adhat a további győzelmek megszerzéséhez. Hiszen már nagyon kellett kutatni az emlékekben, hogy mikor nyert utoljára komoly, fontos meccset a tavalyi siker csapat. És most végre, újra igen! Ez valóban kiemelkedő produkció, bravúros teljesítmény volt. Idegenben, annál a Csurgónál nyerni, amelyik a bajnokságban nagyon csúnyán elbánt a veszprémi fiúkkal, bizony ilyen emlékekkel pályára lépni nem könnyű feladat.

  Az összecsapás hihetetlenül kiélezett volt. Széles Ákos szünet előtti, időntúli szabaddobásból szerzett egyenlítő gólja (17-17) is az sugallta, hogy újra “harap” a KISVESZPRÉM ! Hajt, küzd a csapat. Elkapta azt a fonalat, amely korábban a győzelmekig repítette Tombor Csaba vezetőedző együttesét. Összeállt a védekezés, ebből volt kikényszerített hibázás, abból labdaszerzés, végül kontra gólok is. Volt folyamatos, kiegyenlített jó egyéni teljesítmény (Széles, Tóth Péter, Hári, Éles, Vajda, Fazekas), nem csak egy-egy kiugró, ami sokszor nem elég a sikerhez.

  Egy éve szintén Csurgón győztek Bugyákiék és jutottak a legjobb négy közé a Magyar Kupában. Most csak egy lépésre van az újabb hatalmas bravúrtól Éles József klubja. A helyzet azonban fokozódik, hiszen itt már lehet Telekomot, Szegedet, Ferencvárost, Tatabányát kapni a sorsolásnál. De jöhet az Eger, a Budakalász és a Gyöngyös is szembe riválisként Miklós  Gergőéknek. Itt már Fortuna is beszáll játszani a Final Four-ba jutásért…

/Donát Tamás/

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztom!