Liga Kupa – első felvonás Dabason

A válogatott hét alatt sem maradunk mérkőzés nélkül. Csapatunk a Liga Kupa negyeddöntő első, odavágó mérkőzésén lép pályára Dabason.

Idén a mindössze nyolc induló csapatnak köszönhetően, a csoportkörök után nem volt kieső, a csoportban elfoglalt helyezés döntött az ellenfélről. A mieink az „A” jelű négyesben a második helyen végeztek a címvédő Budakalász mögött. Három győzelem, egy döntetlen és két vereség volt a mérlegünk. Pénteki ellenfelünk a „B” csoportban a harmadik helyen zárt két győzelemmel, amit a Kecskemét ellen szereztek és négy vereséggel.

Stranigg János (fotó: Cseh Péter)

A csak magyar játékosoknak lehetőséget adó kupasorozatban külföldi játékosok nem léphetnek pályára, nálunk így hiányozni fog Šimon Macháč beállónk, aki ez idő alatt a szlovák válogatottat erősíti az Európa-bajnoki selejtezőben, míg dabasi oldalról az egyik legjobb játékosuk, a horvát származású jobbszélső Zlatko Horvat marad ki a keretből.

Harmadik élvonalbeli szezonunkban is arra készülünk, hogy sorozatban harmadjára bejussunk a legjobb négy közé. Pénteken ezért mindent megteszünk, hogy a keddi hazai visszavágóra minél nagyobb előnyt harcoljunk ki.

Szmetán Péter a Dabas ellen (fotó: Cseh Péter)

A héten a hangsúly, az erőnléti edzéseken volt. Az elmúlt napokban, a labdás edzések helyett futó és kondicionális edzések voltak. A hét második felében azonban már a pénteki mérkőzésre kezdtünk gyakorolni. A Dabas elleni Liga Kupa mérkőzés azért fontos, hiszen jó játékkal olyan előnyre tehetünk szert, amellyel nyugodtan várhatjuk majd a keddi visszavágót. – erősített rá állításunkra Szmetán Péter jobbszélsőnk.

Liga Kupa negyeddöntő, 1. forduló: Dabas KC – Fejér-B.Á.L. Veszprém 2023.03.10. péntek, 18:00
OBO Aréna , Dabas, Iskola utca 5.

Játékvezetők: Fekete Tamás, Tóth Dávid 

A hazai csapat tájékoztatása szerint jegyet kizárólag a helyszínen lesz lehetőség vásárolni, az OBO Aréna jegypénztárában. A pénztár a mérkőzés előtt 40 perccel nyit.
Jegyinfók: https://www.dabashandball.hu/20180217/jegyinfo

A negyeddöntő további párosításai:
Budai Farkasok-Rév Group – HE-DO B. Braun Gyöngyös
HÉP-Cegléd – Szigetszentmiklósi KSK
CYEB Budakalász – Kecskeméti TE

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztom!