Lokál derbi kérdőjelekkel

A Balatonfüred idáig mind a négy bajnoki mérkőzését megnyerte a Fejér-B.Á.L. Veszprém ellen az elmúlt két idényben. Legutóbb is kellett a négy pont a tópartiaknak, hogy bronzérmesek legyenek és ismét kilépjenek a nemzetközi porondra.

Ebből következik az is, hogy az ötödik lokál derbin szintén a fürediek az esélyesek a győzelemre. Ráadásul a György László – Imre Vilmos edzőkettősnek abban volt egy kis szerencséje, hogy a lejátszott három fordulóból már találkoztak a Telekom Veszprémmel és a Pick Szegeddel, így több lehetőségük volt a nyugodtabb gyakorlásra, hiszen nem ők voltak az esélyesek a BL-ben játszók ellen. Míg a veszprémieknek nagyjából azonos tudású ellenfelek jutottak, ráadásul a Cegléd ellen győzelmi kényszerrel.

Fotó: Cseh Péter

Ezek tükrében felmerülhet néhány kérdés a megyei rangadó előtt. Például, hogy a fürediek hazai, kiélezett fej -fej melletti döntetlenje (24-24) a Gyöngyös ellen még az idény eleji forma miatt, vagy a csapatépítési nehézségeiből adódott. Merthogy nekik is meg kell küzdeniük a távozott válogatott Topic és Pedro Tatabányára távozásával.

Aztán kérdés lehet az is, hogy a nyomás és győzelmi kényszer nélkül pályára lépő veszprémiekből milyen reakciót vált majd ki ez a cseppet sem mellékes szempont. Merthogy igazi veszíteni valója a hazaiaknak van.

Az M4 csatornán látható összecsapásból az is kiderül, hogy mennyire sikerül kikapcsolni a vendégeknek a játékból a fürediek klasszisát, Szöllősi Balázst, aki rendszeresen “megszórta” a kedden már Chamberyben fellépő, szintén Európa Ligában játszó veszprémieket. Mert a győzelem kulcsa szinte mindig az irányító – átlövő kezében van. Na és válaszra vár az is, hogy lesz-e extra motiváltság Konkoly Csaba edző együttesében arra, hogy már most legalább egy bravúr pontot szerezzenek idegenben, megtörve ezzel a BKSE velük szembeni százszázalékos teljesítményét. A szomszédvári rivalizálásnak mindig különös hangulata, atmoszférája van. Szinte biztos, hogy most is így lesz…

/Donát Tamás/

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztom!