Magyar is lesz a Schaffhausenben

Éles József klubja történetének első, hazai Európa-liga csoportmérkőzésére készül.

Kedden az arénában a svájci Kadetten Schaffhausen-t látják vendégül Konkoly Csaba vezetőedző tanítványai. Éppen a Veszprém – Veszprém városi rangadót játszották, amikor a leendő kupa ellenfél a St. Gallen-nel csatázott az ottani bajnokság újabb fordulójában. A korábban az Építőkben is játszó, edzőként Magyar Kupát nyerő, Veszprémben élő Kocsis Pál igazi svájci specialista, hiszen a Fejér-B.Á.L. Veszprém következő riválisánál 17 évig edzősködött, a másik klubnál 11-et.

Természetesen nézte az egykori csapatainak csatáját. -Nagy meccs volt, mert a befejezés előtt öt perccel még a St. Gallen három góllal vezetett, aztán összeomlottak, így végül a Schaffhausen nyert öttel – mondta a korábbi 149-szeres válogatott kézilabdázó. – Úgy tűnt, mintha volt együttesem spórolt volna az erejével a keddi találkozóra, de a végére azért összeszedték magukat. Valamennyire a Veszprémhez hasonló cipőben járnak, már ami a keret kialakítását illeti, mert tőlük is sokan távoztak és szintén a csapatépítés fázisában vannak.

Lehetnek ismerősök is kedden az arénában. Hiszen az ex-szegedi, Joan Canellas és Bartók Donát (édesapja, Bartók Csaba volt a Veszprém játékosa) is a jók közé tartoztak a győztes bajnoki mérkőzésen.

fotó: Cseh Péter

Kíváncsian várom, hogy a sok sérült miatt mire lesz képes a fiatal veszprémi gárda. Lelkesedéssel, fegyelmezett, taktikus játékkal ugyanis sok minden ellensúlyozható. Három nap után tehát újabb erőfelmérő vár a hazaiakra, ami egyben megint lehetőség a tanulásra, a tapasztalatszerzésre, amely majd felhasználható lehet azokon a hazai bajnoki mérkőzéseken, amelyeken már győzelmi esélyei is lesznek Pulay Gáboréknak.

A Chambéry elleni óriási bravúr után vajon lesz-e újabb csoda?…

/Donát Tamás/

Jegy-és bérletinformációk: http://veszpremikse.hu/elindult-a-jegy-es-berletertekesites-a-hazai-europa-liga-merkozeseinkre-veszprem-kezilabda

#hajravkkft

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztom!