Még semmi nem dőlt el

Péntek este a Liga Kupa negyeddöntő első mérkőzésén Dabason lépett pályára csapatunk, a keddi visszavágó mérkőzés előtt, bízva egy minél szorosabb végeredmény elérésében.

Szrnka góljával indult az első félidő. Az ezt követő percekben kiegyenlített mérkőzést láthattunk, sorban estek a gólok. Nagyobb előnyre egyik csapat sem tudott szert tenni. A hazaiak először a 7. percben vezettek kettővel (6-4). Mindkét félnél előfordultak rontott lövések, technikai hibák, melyen először a hazaiak tudtak túllépni, sorozatban három gólt szerezve kialakítottak egy öt gólos előnyt (15. perc 12-7).

Szmetán gólja és Molnár értékesített büntetőjével ezen igaz faragtunk, de újabb három dabasi gólt követően újra öt lett közte. Bár Molnár újabb gólt szerzett és Éles Benedek is betalált, de a hazaiaknak sikerült egy hat gólos előnyre szert tenni (19. perc 16-10). Óriásit küzdött csapatunk, egy percig nem adták fel a mérkőzést. Egy 5-0-ás sorozattal, Vetési és Hári góljainak, valamint a kapuban álló fiatal Kaiser Bálint parádés védéseinek köszönhetően elolvadt a hazai előny az utolsó percre (16-15) Hári góljával a félidő végén pedig sikerült egalizálni a különbséget (17-17).

Hári Levente (fotó: Cseh Péter)

A második félidő első gólját is mi szereztük Tóth révén, melyet Bugyáki találata követett, de a hazaiaknak rögtön sikerült is kiegyenlíteni (34. perc 19-19). Fej-fej mellett haladtak a csapatok, egészen a 42. percig, amikor még mindig döntetlen volt az állás (23-23). Ekkor négyet lőttek sorozatban a vendéglátóink, miközben mi percekig gólképtelenek maradtunk (48. perc 27-23). Konkoly Csaba vezetőedző időt is kért, mely hasznosnak bizonyult.

A találkozón hat gólig jutó Pulay és az öt gólos Vetési vezérletével, valamint az újabb Hári góllal újra megkezdtük a felzárkózást (57. perc 31-29). Ekkor a már újra kapuban álló Podoba bravúros hárítását és Gál gólját követően az utolsó húsz másodpercben Tomori Győző kérte ki idejét, a két gólos előny és a biztos győzelem reményében. Ezt hiúsította meg Hári Levente, aki ahogy az első félidőt is, a másodikat is góllal zárta, megszerezve hatodik találatát, ezzel döntetlenre hozva a negyeddöntő első felvonását (31-31).

Dabason megmutatta a csapat hogy többször, több gólos hátrányból is képesek felállni. Ezt a küzdeni tudást és csapatmunkát kell hazai pályán is elővenni a kedd esti visszavágón és kiharcolni újra a legjobb négy közé jutást a Liga Kupa sorozatban.

Kaiser Bálint (fotó:Cseh Péter)

A mérkőzés után, a remek teljesítményt nyújtó, több bravúrt is bemutató fiatal kapusunkat, Kaiser Bálint értékelt.

„Kicsit fásultan kezdtük a mérkőzést támadásban és védekezésben egyaránt. Az időkérés után sikerült felvenni azt a tempót, amit tud a csapat és ennek köszönhetően fel is tudtunk zárkózni az első félidő végére. A második félidőben mindkét csapat hullámzóan játszott, de Podoba Jani védéseinek és a végjátékban a jó helyzetkihasználásnak köszönhetően sikerült döntetlenre menteni a mérkőzést.A keddi visszavágón mindent meg fogunk tenni a továbbjutás érdekében! Hajrá Veszprém!”

Kaiser Bálint

Liga Kupa negyedöntő, 1. forduló: Dabas KC – Fejér-B.Á.L. Veszprém 31-31 (17-17)

Dabas KC: Nagy T. (K) 7/20, Pallag P. (K) 2/19, Garajszki G., Bognár N. 1, Fekete B. 2, Havas P. 3, Gáspár K. 4, Laurinyec B. 3, Koller T. 7, Talabér B., Tóth Sz., Katona A. 1, Hutvágner Á. 3, Ács T. 7
Vezetőedző: Tomori Győző

Fejér-B.Á.L. Veszprém: Podoba J. (K)1/12, Kaiser B. (K) 12/32, Tóth P. 1, Éles Zs. 1, Szmetán P. 3, Hári L. 6, Preszter Á., Éles B. 2, Pulay G. 6, Molnár B. 2, Szrnka L. 1, Rubos N., Bugyáki D. 2, Vetési B. 5, Gál D. 2, Szatmári B.
Vezetőedző: Konkoly Csaba

Játékvezetők: Fekete Tamás, Tóth Dávid

Kiállítások: 10 perc, ill. 4 perc

Hétméteresek: 1/1, ill. 2/1

Mérkőzés utáni sajtótájékoztató: https://fb.watch/jc572obrXP/

A negyeddöntő visszavágó mérkőzésének időpontja:
2023. 03. 14. (kedd) 19:00, Veszprém, Március 15. úti Sportcsarnok

A visszavágó mérkőzésre a belépés ingyenes!

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztom!