Megfizetett tanulópénz

Még a nyáron megjegyezte a Budakalász edzője, a korábbi szövetségi kapitány, Csoknyai István, hogy aki lebecsüli a férfi kézilabda NBI újoncát, a Veszprémi KKFT-t, az könnyen pórul járhat. Ő azon kevesek egyike, aki tudta, látta, hogy Éles József klubjának játékosainak többség hosszú évek óta együtt játszik. Ezért jól összerakott csapatot alkotnak. Fiatalok, gyorsak, robbanékonyak, “szemetelnek” nem félnek senkitől. Ezeknek a tulajdonságoknak vált eddig áldozatává a Fradi, a Gyöngyös és kétszer majdnem a MOL Pick Szeged is.

Ezeket a tapasztalatokat összegezve a két csapat első bajnokiján a Budakalász magabiztosan 36-29-re (18-14) legyőzte a VKKFT-t. Igaz, a 26. percig partiban voltak Tombor Csaba edző fiataljai, még 15-12-nél. A szünet után azonban már csak egyszer  volt esély az újabb közelítésre, amikor mínusz négynél kimaradt Hári Levente büntetője, pedig a szélső addig kíméletlenül bevarrta mind az ötöt! Ez lehetett volna akár az összecsapás fordulópontja is, ami ezúttal elmaradt.

fotó: Cseh Péter

Azt lehet mondani, hogy ami eddig a legnagyobb erénye volt a Veszprémnek, abból most keveset mutatott meg az együttes. A kapusok közötti különbség szembetűnő volt a hazaiak javára. A statisztika azonban azt mutatta, hogy jelentéktelen volt a teljesítmények közötti védett labdák aránya. A Budakalász védekezése minden kiskaput lezárt a vendégek előtt. Teljesen megbénították az irányítók és a beállok kapcsolatát. Igaz, hétmétereseket, kiállításokat kiharcoltak a vonalon állók, viszont Fazekas Gergőt nem hagyták lendületet venni a gólszerzéshez. Most csupán csak kétszer volt eredményes az ifjú titán. A VKKFT-t hátul viszont szétszedte a Kalász. Így a két átlövő nagyon jó százalékkal teljesített a tizennyolc góllal, köztük betörésekből is. A vendégek ezúttal lassúak, tompák körülményesek voltak és sok ziccert is hibáztak. Ezért is mondta a találkozó végén a vendégek edzője sportszerűen elismerve, hogy a hazaiak a játék minden elemében jobbak voltak.

A hazaiak trénere azért egy lapot kihagyott a pakliból a védelem megszervezésekor. Éles Benedeket, akiről nem volt videója, így az átlövő két hétméteres értékesítése mellett még tíz akció gólt is suhintott, többször úgy, ahogy annak idején az édesapja. Ütemtelenül, közbe lőve. Parádés teljesítmény volt, Beni! De azért a védekezés hatékonyságára is jobban figyelni kell!

fotó: Cseh Péter

Semmi baj nincs ezzel a vereséggel! Mert ezúttal sem Vajda Hubáék voltak az esélyesebbek a rutinosabb,  több külföldi játékost is felvonultató Budakalásszal szemben. De itt már kisebb nyomás alatt játszottak Szeitlék. Ezúttal érezhetően elmaradt az eddig látott felszabadult, öröm kézilabda, ami a vártnál több hibába kényszerítette Bugyákiékat. Ez a hatvan perc is kiváló tanulópénz volt az újoncnak. Amiből az is kiderülhetett, hogy mindenki úgy játszik, ahogy hagyják őket.

Erre már a szerdai, Csurgó elleni hazai, újabb bajnokira felkészülhet a csapat…

Éles Benedek tizenkét gólja önmagáért beszél

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztom!