MEGGYÖTÖRNI A FÜREDET!

A megyei rangadóknak és a lokál derbinek mindig különleges hangulata, atmoszférája van. Főleg akkor, ha nagyjából hasonló erősségű, tudású és felkészültségű ellenfelek feszülnek egymásnak. És ez a gondolat akár igaz lehet akkor is, amikor egyértelműen jobb csapat a rivális, várható győzelme pedig több, mint jóslat, vagy papírforma. A fordított siker, illetve pontvesztés viszont brutális meglepetésnek számítana.

fotó: Cseh Péter

Nos, ez a valóság a vasárnap esti (18 óra) Fejér- B.Á.L. Veszprém – Balatonfüred NB I-es kézilabda mérkőzéssel is a Március 15 utcai csarnokban. Merthogy a tóparti város együttese ismét a siker várományosa. Ahogy az “odavágón” a félidei 15-15 után is tükörsimán (37-29) győzött György László edző válogatottakkal játszó gárdája, úgy most szintén nekik feszül a lobogó, a már tavaszias szélben. Mert minden, ami számít, abban jobbak! Helyezés, pontszám, játékos keret, rutin, játékerő. Ráadásul a motivációjuk is erősebb, mert hosszú évek után van esélye a füredieknek újra bronzérmet nyerni a bajnokságban. Amely nagy sikernek számítana. Persze, azért Topicék is tudnak hibázni, papírformát borítani. Hiszen hazai pályán simán kikaptak a Komlótól, (26-31). Kellemetlen élmény volt kikapni a Fraditól és ezzel kiesni a Magyar Kupából, hiszen egy éve a Final Fourban éppen a KisVeszprémmel meccseltek a harmadik helyért, amit végül büntetőkkel megnyertek Bóka Bendegúzék. Igaz, azóta letarolták a Budakalászt, (34-29).

Mind ezeket figyelembe véve Tombor Csaba mester fiataljaira egyetlen nagy feladat vár: a lehető legjobban, legtovább meggyötörni a Füredet és a végén emelt fővel lejönni a pályáról. Ez azért hihetetlenül fontos, mert ezzel lezárható lesz egy hét hetes, bajnoki, nyeretlenségi sorozat. És kezdetét veszi zsinórban hat, újabb hazai pályán játszandó találkozó, amelyen legalább háromszor újra győzelemnek lehet majd örülni Borbély Ádáméknak és a szurkolóknak, s a biztos bent maradásnak is az élvonal “másodikos” csapatának. 

/Donát Tamás/

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztom!