Megint “Menekülés a győzelembe”

A tabellán 11. Fejér-B.Á.L. Veszprém és a szombati ellenfele, a Dabas között mindössze csak az újonc Budai Farkasok áll. És csupán csak két pont a különbség a hazaiak javára. Merthogy a riválisnak még nem sikerült egyet sem szereznie. Ezért ha van mindennél fontosabb győzelem, ez mindenképpen annak számít. És bár leírható, hogy kötelező a siker a bakancslistán, tervezett a két pont az idényben hazai pályán.

Csakhogy mindenki tudja, hogy mindig ez a legnehezebb, mert nyomás alatt rettenetesen nehéz kézilabdázni. Ráadásul az ellenfél is hasonlóan gondolkodik. Miért ne nyerhetnénk meg mi a ki-ki meccset, megkezdve ezzel a pontgyűjtést az idényben – teszik fel a kérdést a dabasiak. Igaz persze, hogy nekik is óriási a tét, hogy elkerüljenek az egyik kieső helyről.

fotó: Cseh Péter

Konkoly Csaba mester csapatának más leosztás jutott a sorsolást követő fordulókban. Száz szónak is egy mondat a vége: alaposan fel kell kötni a gatyát a több sebből vérző hazaiaknak, hiszen továbbra is hiányoznak meghatározó játékosok majd a keretből. Ezt lehet majd a szokásos küzdőképességgel, okos, taktikus játékkal igyekezni ellensúlyozni. És egyszerűen tilos 0-5-tel kezdeni és többször is elengedni a Dabast több góllal. Lehet erőt meríteni a Komló, a Kalász, a Füred és a Cegléd elleni felzárkózásból, az utóbbi találkozó megnyeréséből. És persze a Chambéry-ben nyújtott bátor, felszabadult játékból is. Ezért legyen a szombati ( Március 15. u., 16 óra) összecsapás címe, a kiváló filmet idézve: “Menekülés a győzelembe”…

/Donát Tamás/

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztom!