Mélyrepülés

A Tatabányán szerzett bravúros pontszerzés után felcsillant a remény, hogy lehet ismét Fejér- B.Á.L. Veszprém győzelemnek örülni a Csurgő ellen az arénában. Utolsó őszi bajnoki. Hazai pálya, javuló forma, ezer sebből vérző ellenfél, amely kevesebb ponttal, kevesebb győzelemmel, rosszabb helyezéssel, negatívabb gólkülönbséggel jött vendégségbe. Ezek ismeretében, reálisan is egy újabb nyerhető meccs.

Ami azonban már 1-6-nál rögtön eldőlt az összecsapás elején. A veszprémiek nagyon beragadtak a kezdésnél és ezen képtelenek voltak átlépni. A feltüzelt, minden labdáért megharcoló vendégek folyamatosan, mínusz 5-6 gólon tartották a hazaiakat, akik azonban háromra lehozták az első félidőt, 11-14.

Sőt, fordulás után azonnal csak kettő volt a különbség. És utána teljes filmszakadás, mélyrepülés. Mélyütés! A csurgóiak kétszer is tízzel vezettek, (19-29 az 53. percben) és teljesen megérdemelték a sikerüket, 25-31.

Tombor Csaba, a hazaiak mestere a találkozó utáni sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, hogy a mentalitásbeli különbség okozta a vereségüket és meg kell találni a hullámzó teljesítmény okait.

fotó: Cseh Péter

A szakmai rész boncolgatása maradjon meg az öltözőben. Bár feltűnő volt, hogy a csurgóiak mennyire tudatosan, felkészülten megbénították a hazaiak támadó játékát és a hibákból számos lerohanásos gólt szereztek. És szembetűnő volt az is, hogy  a Veszprém védekezésben mennyire nem vette fel a kintről, ráadásul nagyon közel engedett lövőket (Gábor 10, Krecic 6). Látványos volt szintén, hogy a csurgóiak csapatként örültek egy sikeres blokknak, a sarokdobásnak és egy emberként ugrottak fel a kispadról, kezüket magasba emelve, amikor az ellenfél hibázott, fölé, vagy  mellé lőtt  labda után, mert azt is a pályán védekező társaik javára írták. 

Így végződött a harmadik fél év az NB I őszi zárásaként. Akár a 4. helyen is állhatna a csapat bravúrok nélkül is, de most a 11. a hihetetlenül szoros mezőnyben.

A Budai Farkasok elleni Magyar Kupa mérkőzés előtt még lehet a lelki sebeket gyógyítgatni, de tovább jutással zárni a zaklatott 2021-et…  

/Donát Tamás/

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztom!